Olguţa Vasilescu: CS U Craiova are deja antrenor, 22 de jucători şi buget de 1,5 milioane de euro

Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a anunţat, joi, că echipa CS Universitatea Craiova are deja antrenor, un lot de 22 de jucători, buget de 1,5 milioane de euro şi va evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii a II pe locul pus la dispoziţie de FRF.

1916 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: CS U Craiova are deja antrenor, 22 de jucători şi buget de 1,5 milioane de euro

Olguta Vasilescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Va fi o asociere între municipalitate, care va veni cu stadionul şi locul în Liga a II-a, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea şi Corneliu Andrei Stroe, şi o societate a unui investitor puternic, care va fi prezentat în curând. Acesta este suporter de mic al Ştiinţei şi va finanţa în primă fază clubul cu 1,5 milioane de euro, are deja 22 de jucători şi un antrenor, care, deşi nu este oltean, este unul de valoare", a declarat primarul, fără a preciza cine este tehnicianul echipei.

TITLURILE ZILEI

Olguţa Vasilescu s-a întâlnit cu preşedintele CS Universitatea Craiova, Pavel Badea şi cu foşti fotbalişti printre care Cămătaru, Beldeanu, Negrilă, Ungureanu, Donose, Irimescu, aceştia confirmându-i susţinerea totală şi necondiţionată pentru noul proiect. "Am spus că oraşul nu va susţine decât Universitatea Craiova, iar echipa se va numi CS Universitatea Craiova. Va avea culorile alb şi albastru şi va folosi stema veche, cea cu dungi verticale, aflată în proprietatea CS Universitatea. Fostele glorii mi-au spus că aceasta este echipa care a realizat performanţe, iar Mititelu nu are decât nişte retrogradări şi o dezafiliere. Nu mai există cale de întoarcere, această echipă se va face, chiar dacă şi Mititelu va reuşi să înscrie echipa sa. CS Universitatea Craiova se va înscrie în Liga a II-a, pe locul acordat de FRF", a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a explicat că l-a susţinut pe patronul clubului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, timp de un an, dar acesta nu are bani pentru a înscrie gruparea în Liga a II-a şi în consecinţă a decis înfiinţarea unei echipe de fotbal de seniori în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. "Mi-am dorit să facă Mititelu echipă, l-am susţinut un an, dar a dovedit că nu poate să înscrie clubul în competiţie, nu are nici bani şi nici posibilitatea efectivă. Îi înţeleg disperarea, dar Craiova nu mai poate sta fără fotbal încă un an, chiar dacă este cea mai grea decizie pe care o iau ca primar. Am vorbit cu mulţi craioveni, cu mulţi suporteri, cu fostele glorii şi toată lumea mi-a spus că Mititelu nu poate relansa Universitatea Craiova, aşa că am decis să mă implic eu", a menţionat Olguţa Vasilescu.

Edilul a confirmat faptul că Adrian Mititelu a refuzat în urmă cu o lună o ofertă de cumpărare a clubului FC Universitatea Craiova intermediată de jurnalistul Marius Tucă. "Cine se simte reprezentat de echipa oraşului, să o susţină, cine vrea echipa lui Mititelu, e liber să ţină cu ea. Acum o lună, Marius Tucă a venit cu o propunere de preluare a clubului lui Mititelu, dar acesta a refuzat, spunând că este echipa lui. Însuşi Mititelu a recunoscut că nu poate înscrie echipa în campionat fiindcă are patru milioane datorii, alte şapte milioane la Piţurcă. După ruşinea dezafilierii, Craiova nu poate suferi o alta, înscrierea în Liga a IV-a, acolo unde poate Mititelu să joace. De fapt, nici nu cred că vrea să facă din nou echipă", a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, joi dimineaţă, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, sub supravegherea poliţiei.

Adrian Mititelu a fost prezent la stadion însă nu a putut împiedica acţiunea de evacuare. "Este o acţiune abuzivă. Eu eram în litigiu şi nu puteam fi evacuat. Eu am făcut atâtea pentru acest stadion. Voi continua să mă lupt pentru dreptate. Voi ajunge de jos, din liga a IV-a, şi voi redeveni puternic, chiar dacă va trebui să ajung în pribegie", a declarat Adrian Mititelu, potrivit digisport.ro.

Primăria Craiova şi-a retras sprijinul acordat lui Mititelul pentru că acesta nu a reuşit să înscrie formaţia în Liga a II-a şi autorităţile locale susţin acum un proiect de creare a unei echipe de fotbal în cadrul clubului sportiv CS Universitatea Craiova.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, Adunarea genereală a FRF a oferit, vara trecută, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelul, cât şi Primăriei Craiova. Însă Adrian Mititelul nu a găsit resursele financiare de a înscrie echipa sa în liga secundă.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că are informaţii că se "mişcă ceva" la Craiova. "Există viitor pentru Universitatea Craiova. Am văzut că se mişcă ceva cu domnul Stroe, cu Primăria, cu Pavel Badea, cu Mihai Rotaru (n.r. - om de afaceri, acţionar în cadrul SIF Moldova)... M-aş bucura ca Universitatea Craiova să se înscrie anul acesta în Liga a II-a acolo unde are drept să participe. Nu avem nicio cerere de înscriere. Au timp până pe 15 iulie să se înscrie", a spus oficialul federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici