Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud, sub ameninţarea bombelor. Va merge Donald Trump la Pyeongchang, la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord?

Au mai rămas 37 de zile până la startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, o ediţie care ridică multe semne de întrebare în această perioadă, prin prisma relaţiilor tensionate la nivel mondial, în special între cele nouă naţiuni coreene, dar şi între Statele Unite şi Coreea de Nord. Întrecerile vor debuta în 9 februarie şi se vor desfăşura la mai puţin de 80 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord, scrie ProSport.

922 afișări
Imaginea articolului Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud, sub ameninţarea bombelor. Va merge Donald Trump la Pyeongchang, la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord?

Olimpiada ”butoanelor nucleare”! Jocurile de iarnă se ”desfăşoară” în aceste zile sub ameninţarea bombelor. Va merge Donald Trump la Pyeongchang, la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord?

Există destule incertitudini în privinţa participării unor sportivi la Jocurile Olimpice, în special în lotul Statelor Unite. De asemenea, o altă întrebare lansată în aceste zile este dacă Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, se va deplasa în Coreea de Sud, pentru a asista la ceremonia de dechidere a întrecerilor.

Potrivit US Today, oficialii sud-coreeni şi-au exprimat speranţă că măcar Melania şi Ivanka Trup, prima doamnă şi fiica cea mare a familiei preşedintelui, vor ajunge la Pyeongchang.

TITLURILE ZILEI

Publicaţia americană a mai notat faptul că există un precedent în acest sens, în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, când Barack Obama a lipsit de la ceremonia de deschidere, dar absenţa lui a fost suplinită de soţia Michelle Obama, care a făcut parte dintr-o delegaţie prezidenţială. Dacă George W. Bush a fost prezent la Beijing 2008, Obama a declinat invitaţia şi la JO de la Rio 2016, dar şi la Soci 2014.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a confirmat încă de luna trecută că Statele Unite aşteaptă, în schimb, cu nerăbarea participarea la Jocurile Olimpiec, fapt prin care a confirmat practic acceptul lui Trump ca delegaţia sportivă americană să ia startul la Pyeongchang. Însă nu toţi oficialii americani ”încurajează” participarea la Jocurile Olimpice, mai ales după ce dictatprul Kim Jong Un a anunţat că ia în calcul trimiterea unei echipe a Coreei de Nord la aceste întreceri.

Senatorul Lindsey Graham a sugerat printr-un tweet că SUA ar putea să nu participe sau chiar să boicoteze Jocurile Olimpice: ”Permiţând Coreei de Nord să participe la Jocurile Olimpice ar da legitimitate celui mai nelegitim regim de pe planetă. Sunt încrezător că Coreea de Sud va respinge această problemă absurdă. Şi cred pe deplin că dacă Coreea de Nord va merge la Jocurile Olimpice, noi nu o vom face”.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PROSPORT

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici