Oltchim, prima înfrângere cu Anja Andersen pe banca tehnică, în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 26-25 (10-14) de formaţia spaniolă Itxako Reyno De Navarra, înregistrând astfel prima înfrângere cu Anja Andersen pe banca tehnică.

27 afișări
Imaginea articolului Oltchim, prima înfrângere cu Anja Andersen pe banca tehnică, în Liga Campionilor

Oltchim, prima înfrângere cu Anja Andersen pe banca tehnică, în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

Meciul s-a disputat în cadrul grupei I a Ligii Campionilor.

Scorul a fost deschis de Elisei-Ardean, reprofilată pe inter dreapta, post de pe care a marcat de două ori consecutiv, 0-2 (min. 5). Gazdele, din a căror garnitură de start a absentat handbalista clujeană Oana Chirilă, nu şi-au revenit prea repede din şocul de început, marcând pentru prima dată în minutul 8 (1-3). Au urmat momente de cădere în jocul Oltchimului, de care Itxako a profitat, egalând în minutul 10 (3-3), după care meciul a continuat "cap la cap" (5-5, min. 13). Pe banca tehnică, Anja Andersen a fost foarte calmă, încurajând-şi jucătoarele tot timpul, pe care le-a rulat în permanenţă (5-7, min. 15). Yeliz Ozel şi Ada Nechita au fost de neoprit în prima repriză, ambele cu finalizări sigure, care au scăzut moralul adverarelor. Mai mult, cu Ozel şi Neagu eliminate pentru două minute înaintea pauzei, Oltchim a primit doar un gol. După 30 de minute, scor 10-14, principalele pericole de la Itxako fiind Martin şi Barbosa, ultima fiind fosta jucătoare de la Rulmentul Braşov.

TITLURILE ZILEI

În repriza secundă, Oltchim s-a detaşat şi mai mult (12-18, min. 40), dar au urmat momente slabe de joc (22-23, min. 53 şi 24-25, min. 59), cu mingi pierdute copilăreşte de românce, grăbite inexplicabil la fiecare atac. Barbosa a egalat, când mai era un minut de joc, 25-25, Nechita a ratat următorul atac, iar Turey a înscris pentru o victorie celebră pentru Itxako şi dezamăgitoare pentru campioana României. Arbitrii danezi Pedersen-Mortersen au fost "darnici" cu aruncările de la 7 metri pentru Itxako, ibericele primind şapte lovituri în ultimul sfert de oră, faţă de cele trei ale Oltchimului, în toată repriza. Nici în meciul cu Itxako, vedeta formaţiei vâlcene, Cristina Neagu nu a fost folosită de Anja Andersen decât la construcţie, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, marcând un singur gol, în minutul 51.

Marcatoare:

Itxako - Turey 9, Barbosa 6, Martin Berenguer 6, Fernandez 1, Barno 1, Tervel 1, Pinedo 1, Extremado 1.

Oltchim - Ozel 8 goluri, Nechita 7, Elisei-Ardean 5, Neagu 1, Managarova 1, Beşe 1, Stanca 1, Manea 1.

În prima etapă din grupa I, Oltchim a învins pe teren propriu formaţia Buducnost Podgorica, cu scorul de 21-20, în timp ce Itxako a cedat în deplasare, cu slovenele de la Krim Ljubljana, cu 26-30. Oltchim rămâne cu 2.

Al doilea meci din grupa I este programat duminică, între Buducnost şi Krim.

Programul următor al echipei Oltchim, în grupa I, este următorul: cu Krim (pe teren propriu, 20 februarie), cu Itxako (pe teren propriu, 6 martie), cu Budunost (în deplasare, 13 martie) şi cu Krim (în deplasare, 19 martie). Primele două clasate din fiecare din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici