Oprescu: O să facem tot ce este posibil pentru ca Bucureştiul să fie o gazdă bună pentru meciurile de la Euro-2020

Primarul Sorin Oprescu a declarat, vineri, că primeşte cu bucurie vestea desemnării capitalei României ca unul dintre oraşele unde se vor desfăşura meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 şi că va face tot ce este posibil pentru ca Bucureştiul să fie o gazdă bună.

83 afișări
Imaginea articolului Oprescu: O să facem tot ce este posibil pentru ca Bucureştiul să fie o gazdă bună pentru meciurile de la Euro-2020

Oprescu: O să facem tot ce este posibil pentru ca Bucureştiul să fie o gazdă bună (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Primim cu bucurie această veste, o să facem tot ceea ce este posibil pentru ca Bucureştiul să fie o gazdă bună. Am demonstrat că putem în anul 2012, când oraşul nostru a găzduit finala Europa League. Când Arena Naţională a intrat în rândul marilor stadioane, s-a adăugat un punct extrem de importat în panelul de simboluri legate de identitatea Bucureştiului", a declarat Sorin Oprescu

Oprescu a precizat că finala din 2012 a Ligii Europa a demonstrat cât de benefică este o astfel de acţiune pentru oraş, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al promovării turistice. "Am promis că vom edifica şi alte facilităţi sportive în zonă până când întreg complexul Lia Manoliu va fi reabilitat. După cum ştiţi suntem pregătiţi deja pentru lucrările la noua sală polivalentă şi la patinoar, iar academia de tenis este aproape gata. Iată că toate acestea deschid drumul Bucureştiului spre o categorie nouă de evenimente", a menţionat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a subliniat faptul că, după finala din 2012 a Ligii Europa, Bucureştiul va găzdui şi o parte din turneul final al Campionatului European de fotbal. "Acest lucru înseamnă că suntem deja bine reprezentaţi în calendarul manifestărilor sportive de interes major şi că începem să ocupăm o poziţie consacrată în acest domeniu", a adăugat Oprescu.

În ceea ce priveşte precizările şi recomandările făcute de UEFA Capitalei, Oprescu a arătat că toate pot fi îndeplinite, că nimic nu este imposibil şi a precizat că vor fi luate punctual, iar ceea ce ţine de Administraţia Capitalei se va realiza, atât în ceea ce priveşte suplimentarea locurilor de parcare cât şi a suplimentării locurile în lojele de pe stadion sau suplimentarea mijlocelor de transport în comun.

Bucureştiul a fost desemnat, vineri, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.

La 9 mai 2012, capitala României a găzduit pe Arena Naţională finala Ligii Europa, câştigată de Atletico Madrid în faţa echipei Athletic Bilbao, scor 3-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici