Paszkany: Avem o listă scurtă de 12 antrenori. 99 la sută viitorul tehnician va fi străin

Patronul CFR Cluj, Paszkany Arpad, a declarat, miercuri, că în urma despărţirii de antrenorul Ioan Andone, are o listă scurtă de 12 tehnicieni, precizând că acesta va fi în proporţie de 99 la sută din străinătate.

287 afișări
Imaginea articolului Paszkany: Avem o listă scurtă de 12 antrenori. 99 la sută viitorul tehnician va fi străin

Arpad Paszkany (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Până nu am avut această discuţie cu Ando, nu am avut nicio discuţie cu nimeni. CFR este o echipă care atrage de fiecare dată. În seara asta ne vom gândi şi mâine vom lua o decizie. Avem o listă lungă, dar şi una scurtă. Nu m-am văzut cu niciun antrenor, nici eu şi nici ceilalţi membri ai managementului clubului nostru, pentru că avem mulţi oameni cu care colaborăm în fotbalul internaţional. Dacă nu greşesc, sunt 12 sau 13 antrenori care ne-au fost oferiţi. Sunt din Italia, Franţa, Portugalia, America de Sud, Germania. Sunt şi din ţară. Pe lista scurtă sunt 12 antrenori, iar pe cea lungă sunt 20. 99 la sută va fi un antrenor străin. O să fie un antrenor cu experienţă, care poate să organizeze, din ce a rămas valid din acest lot, o echipă care poate să strângă puncte. În primul rând trebuie să vedem portretul robot şi cam cum simte antrenorul respectiv, ce poate face în viitorul apropiat, pentru că asta ne doare cel mai mult şi apoi pe termen mediu, pentru că pe termen lung nu trebuie să fii foarte mare antrenor ca din echipa asta să produci rezultate", a spus Paszkany la Digi Sport.

TITLURILE ZILEI

Patronul campioanei României a afirmat că despărţirea de Ioan Andone s-a făcut pe cale amiabilă şi a precizat că va rămâne prieten cu tehnicianul care a adus două dintre cele trei titluri din istoria clujenilor. "Ne-am despărţit în ceea ce priveşte relaţiile contractuale, pentru că din punct de vedere uman şi al prietenei aia rămâne în picioare. S-au adunat multe în sezonul acesta, în primul rând absenţele care ne chinuie mai departe. Se adună şi multe tensiuni şi multe frustrări când nu mai poţi face ce ţi-ai dori din motive obiective. Am hotărât, de comun acord, pentru că este şi un moment frumos, pentru că egalul de la Istanbul a fost obţinut în condiţii foarte grele, e un punct care poate egala cu aproape o victorie. Uşa rămâne deschisă pe mai departe, asta ştim amândoi. Ando are un loc special în inimile noastre şi ale suporterilor. În primul rând suntem prieteni şi apoi sunt relaţiile contractuale. Ando merită ca această despărţire de moment să se facă într-un moment pozitiv. Dacă ar fi vrut neapărat să rămână, atunci putea să rămână", a completat Paszkany, care a precizat că Ioan Andone va antrena în străinătate şi nu va accepta o ofertă din Liga I.

Tehnicianul Ioan Andone şi-a încetat colaborarea cu gruparea CFR Cluj, în urma rezultatelor slabe înregistrate de formaţia ardeleană în primele 12 etape ale Ligii I, conform anunţului de miercuri al campioanei.

"Managementul Clubului CFR 1907 Cluj şi Dl. Ioan Andone au convenit să înceteze raporturile juridice în curs de derulare, începând cu data de 24 octombrie 2012. Suntem mândri de tot ce am realizat împreună, atât în primul «mandat» al lui Ando cât şi pe parcursul acestui an 2012: obţinerea celui de-al treilea titlu de campioană, cele cinci victorii din Liga Campionilor şi egalul eroic obţinut la Istanbul. Ando are şi va avea întodeauna un loc special în inimile suporterilor noştri iar relaţia de prietenie cu managementul şi acţionarii clubului va rămâne veşnică", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi semnat de preşedintele Iuliu Mureşan.

Ioan Andone, care a mai antrenat în Gruia în 2007/2008, a preluat conducerea tehnică a echipei CFR Cluj la 9 aprilie, înaintea etapei a XXVI-a a Ligii I, el înlocuindu-l pe portughezul Jorge Costa. Gruparea clujeană a câştigat campionatul la finalul sezonului trecut, apoi Andone a calificat formaţia în grupele Ligii Campionilor, după ce clujenii au eliminat echipele Slovan Liberec şi FC Basel.

În primele trei etape ale Grupei H, CFR Cluj a învins în deplasare pe Sporting Braga, scor 2-0, a pierdut acasă, cu Manchester United, scor 1-2, şi a terminat la egalitate la Istanbul, scor 1-1, cu Galatasaray.

Dacă parcusul internaţional poate fi considerat unul bun, pe plan intern CFR Cluj nu se află în prima jumătate a clasamentului Ligii I. După 12 etape, clujenii se situează pe locul 10 cu 16 puncte, la 13 puncte de liderul Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici