LIVE TEXT  România a fost învinsă dramatic de Muntenegru, la Europenele de handbal. Drumul tricolorelor spre semifinale a fost blocat

Naţionala feminină a României a pierdut, marţi, cu Muntenegru, scor 34-35, în grupele Campionatului European de handbal, iar mâine înfruntă Germania, de la 16.30, în ultima partidă de la turneul final.

3105 afișări
Imaginea articolului România a fost învinsă dramatic de Muntenegru, la Europenele de handbal. Drumul tricolorelor spre semifinale a fost blocat

România - Muntenegru, azi, ora 19:00, în grupele Campionatului European de handbal. Tricolorele pornesc cu şansa a doua

EURO

ROMÂNIA - MUNTENEGRU 34-35

Time-out România cu 4 minute şi jumătate răamse de jucat, dar şi cu un deficit de 3 goluri. „Trebuie să credem până în ultima secundă. Nu renunţaţi, am revenit şi cu Olanda, şi cu Spania”, le spune Pera.

Min. 54 - Florentin Pera primeşte cartonaş galben pentru proteste.

Arbitrajul a scandalizat-o pe vedeta Cristina Neagu, care, aflată pe bancă, le bate obrazul arbitrelor şi le strigă, la un 7 metri acordat adversarelor: „Nesimţire”.

Min. 44 - Bazaliu înscrie la vinclu. Execuţia a avut 108 km/h: 23-24.

Min. 42 - Selecţionerul Pera cere time-out. Oaspetele au om în plus şi avans pe tabelă.

Min. 38 - România s-a desprins la două goluri, deşi are un om în minus: 21-19.

Min. 31 - România a marcat primul gol al reprize. Are două jucătoare în minus.

////////////

Min. 30 - La pauză, România este la egalitate cu Muntenegru. Tricolorele vor începe repriza a doua cu un om în minus.

Min. 22 - România s-a distanţat pentru prima oară la două goluri: 14-12. Pentru România excelează Dumanska, Buceschi şi Neagu.

Min. 18 - România a preluat comanda pe tabelă, după ce a alergat de la început după adversare: 12-11. Muntenegru a cerut time-out.

Min. 13 - S-a mers cap la cap, cu egalitate la 7 şi la 8. A apărut însă momentul eliminării pentru 2 minute a pivotului Pintea, iar Muntenegru s-a distanţat la două goluri, 8-10.

Min. 9 - România a revenit pe tabelă, egalând prin Crina Pintea, lansată pe contraatac de Cristina Neagu: 6-6.

Minutul 7 - Muntenegru a început tare, iar în minutul 7, selecţionerul României a cerut time-out. Muntenegru conducea în acel moment cu 6-3, două dintre golurile tricolorelor fiind marcate de Cristina Neagu.

//////////////////////

România trebuie să o învingă marţi pe Muntenegru pentru a mai spera la o calificare în semifinalele Campionatului European. După rezultatele de duminică, România trebuie să bată Muntenegru şi mâine pe Germania, pentru a se califica în Top 4.

România depinde doar de ea pentru a se califica în semifinalele lui EURO 2022. După ce duminică Franţa a învins Muntenegru, 27-19, iar Spania şi Ţările de Jos au terminat la egalitate, 29-29, naţionala pregătită de Florentin Pera poate ajunge în semifinale, dacă învinge în ultimele două partide, Muntenegru, respectiv Germania.

Muntenegru este favorită la casele de pariuri cu o cotă de 1.65 la victorie, în timp ce România este cotată cu 2.85.

Campioană Europeană în 2012, an în care a obţinut şi argintul olimpic la Londra, Muntenegru este antrenată de două foste mari jucătoare, Bojana Popovic şi Maja Savic, câştigătoare de Liga Campionilor, împreună având 9 trofee. Au evoluat la Slagelse, Viborg şi Buducnost.
Miza e mare în România - Muntenegru

Muntenegru de astăzi se bazează pe experienţa lui Radicevic, Raicevic şi Rajcic, pe forţa interului Jaukovic şi pe tehnica coordonatoarelor Grbici şi a lui Pletikosici. Naţionala muntenegreană se apără foarte dur pe zona centrală, unde excelează Ramusovici şi Brnovici, iar în atac are un joc lent pe poziţional, asemănător cu al României.

Muntenegru a câştigat toate cele 3 meciuri în prima parte a competiţiei, cu Spania, Germania şi Polonia, dar în grupa principală a pierdut duminică, 19-27 cu Franţa.

Ea are patru puncte şi are nevoie cel puţin de un rezultat de egalitate cu România pentru a rămâne în lupta pentru semifinale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici