Perez câştigă la Monaco, cu strategia inspirată a celor de la Red Bull

Pilotul echipei de Formula 1 Red Bull, mexicanul Sergio Perez, a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco, după ce a rezistat atacurilor lui Carlos Sainz, din ultimele tururi ale unei curse marcate de amânarea startului şi incidentul care l-a implicat pe germanul Mick Schumacher.

788 afișări
Imaginea articolului Perez câştigă la Monaco, cu strategia inspirată a celor de la Red Bull

Perez câştigă la Monaco, cu strategia inspirată a celor de la Red Bull

Verstappen a terminat al treilea, în timp ce Leclerc a ocupat un dezamăgitor loc 4, după ce a avut probleme de comunicare cu echipa sa.

O ploaie, chiar înainte de startul cursei, a produs o întârziere a acestuia cu 15 minute. Controlorii cursei au luat decizia de a impune pneuri de ploaie, înainte de tururile de formare, ce au început în spatele maşinii de siguranţă. O rupere de nori a dus la revenirea la boxe pentru toate echipele şi la steag roşu pentru încă 40 de minute.

La o oră de la ora programată pentru start, maşina de siguranţă a ieşit din nou, cu toţi piloţii în spate, cu intenţia de a începe cursa după două tururi de formare. În primul tur după ieşirea de la boxe însă Stroll şi Latifi au lovit amândoi parapeţii, fiind nevoiţi să revină la boxe. Stroll cu o pană în partea dreaptă spate, Latifi cu aripa faţă deteriorată. Gasly a intrat la boxe un tur mai târziu şi a trecut la intermediari, aşa cum a făcut şi Latifi la oprirea sa.

Starea de umiditate a pistei a generat strategii diferite de folosire a pneurilor în rândul echipelor, dar şi unele neînţelegeri. Cea mai importantă problemă de comunicare a avut-o monegascul Leclerc, ai cărui ingineri nu au reuşit să cadă de acord asupra momentului intrării la boxe, fapt care l-a adus din poziţia de lider la începutul cursei, pe locul 4.

Cursa a fost întreruptă brutal în turul 28, când Mick Schumacher s-a lovit de parapeţii de protecţie, chiar după piscină, în virajul 15. Germanul nu a fost rănit şi a ieşit rapid din monopost, dar maşina sa Haas a fost ruptă în două, treimea din spate desprinzându-se de restul maşinii.

Safety car-ul a rulat pe circuit două tururi înaintea introducerii steagului roşu şi întreruperea cursei.

La ora locală 17:15, cursa a fost reluată în spatele maşinii de siguranţă.

În mod previzibil, nu au existat depăşiri, dar Perez, cu un avans liniştitor în fruntea cursei, şi-a blocat grav partea din faţă stânga în zona Mirebeau şi a avut apoi probleme cu pneurile, permiţând maşinilor din spatele său îl ajungă cu uşurinţă. Sainz, Verstappen şi Leclerc nu a reuşit însă să treacă de mexican, pe circuitul cu cele mai înguste porţiuni de pistă din circuit.

Perez a ajuns astfel la a treia victorie în Formula 1 şi la a 10-a prezenţă pe podium, devenind cel mai de succes pilot mexican al tuturor timpurilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici