PERFORMANŢĂ. Încă un sportiv român calificat la Rio: Atleta Andreea Arsine. S-a lăsat la 21 de ani, dar a revenit în competiţii

Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a realizat baremul care-i permite participarea la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care terminat-o cu timpul de o oră, 35 de minute şi 47 de secunde.

1869 afișări
Imaginea articolului PERFORMANŢĂ. Încă un sportiv român calificat la Rio: Atleta Andreea Arsine. S-a lăsat la 21 de ani, dar a revenit în competiţii

PERFORMANŢĂ. Încă un sportiv român calificat la Rio: Atleta Andreea Arsine. S-a lăsat la 21 de ani, dar a revenit în competiţii (Imagine: prosport.ro)

Sportiva de la CSU Galaţi a reuşit să se încadreze în baremul impus de Federaţia Internaţională de Atletism, cel de o oră şi 36 de minute, dar a susţinut că timpul obţinut în actualul sezon a fost mai slab decât cel de anul trecut, care nu a fost omologat de către Federaţia Română de Atletism. Andreea Arsine a terminat cursa din sezonul trecut într-o oră, 34 de minute şi 53 de secunde, fiind recordul său personal.

"Baremul pe care l-am realizat este reconfirmat, pentru că l-am realizat şi anul trecut, dar oficialii de la Federaţie nu au avut bunăvoinţa să-l omologheze. Baremul era de o oră şi 36 de minute. Anul trecut am reuşit să termin proba într-o oră şi 34 de minute, iar în acest an o oră şi 35 de minute. Am început sezonul destul de greu, cu câteva accidentări. Microrupturi la nivelul ligamentelor, la nivelul tendonului", a spus Andreea Arsine pentru MEDIAFAX.

TITLURILE ZILEI

Atleta română susţine că, în acest moment, doar o singură sportivă din România mai este calificată la aceeaşi probă ca a sa. Arsine a renunţat să mai practice atletismul la vârsta de 21 de ani, din cauza condiţiilor grele. "Momentan, doar o singură persoană mai este calificată la Jocurile Olimpice. M-am lăsat de atletism la 21 de ani, din cauza lipsei de condiţii. Am preferat să nu mai fac. M-am reapucat acum doi ani", a încheiat românca de 27 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici