Piţurcă: Un egal cu Ungaria nu ar fi un rezultat negativ, dar ne-am complica viaţa

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că un egal în partida echipei naţionale cu Ungaria "nu ar fi un rezultat negativ", dar a precizat că în acest fel prima reprezentativă şi-ar complica viaţa pentru că ar permite adversarilor de sâmbătă să intre în cărţile calificării.

133 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Un egal cu Ungaria nu ar fi un rezultat negativ, dar ne-am complica viaţa

Victor Piţurcă (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Cum stau lucrurile acum, un egal nu ar fi un rezultat negativ. Dar e clar ne-am complica viaţa, am da şansă Ungariei să intre în jocul calificării. Ei au meci mai uşor după (n.r. - cu Insulele Feroe), ar face patru puncte, iar noi avem o deplasare grea (n.r. - în Finlanda). Echipa României nu este imbatabilă. Vedem mari forţe ale lumii fotbalistice că pierd. Ăsta este jocul de fotbal. Noi suntem o echipă mult mai mică decât cea a Spaniei, aşa că sperăm să nu se întâmple ce s-a întâmplat aseară cu Spania (n.r. - înfrângerea Spaniei în faţa Slovaciei)", a spus selecţionerul într-o conferinţă de presă.

TITLURILE ZILEI

El nu crede că România poate câştiga cu 3-0 în faţa Ungariei, la fel cum a făcut-o anul trecut în preliminariile CM 2014. "E mai puţin probabil să se mai întâmple ce s-a întâmplat (n.r. - victorie cu 3-0). Niciodată un meci nu seamănă cu altul. Nu ştiu, vom vedea. Noi ţintim victoria. Acum, dacă un joc foarte bun va fi şi un anumit număr de goluri atunci va fi foarte bine", a menţionat tehnicianul.

Victor Piţurcă a menţionat că scopul său nu este clasarea pe primul loc al grupei, ci calificarea. "Pe mine mă interesează mai puţin primul loc din grupă, mă interesează cele două locuri care oferă şansa de a merge în Franţa. Însă dacă ne vom reuşi să ne adjudecăm cele trei puncte atunci vom face un pas imens spre o nouă calificare. În această toamnă avem un program infernal. Nu o să fie uşor, însă în acelaşi timp se poate rezolva ecuaţia calificării din această toamnă. Eu nu aş fi fost de acord cu un astfel de program, dar după experienţa asta, dacă vom avea rezultate pozitive, atunci în viitor aş accepta să avem meciuri mai grele la început. Cum face Olanda. Olanda vrea întotdeauna să joace cu adversarii mai puternici la început, chiar dacă vin după o Cupă Mondială, asta a fost strategia lor", a precizat el.

Selecţionerul s-a arătat încântat de calitatea gazonului de pe Arena Naţională, înlocuit săptămâna trecută de Primăria Capitalei. "În ultimul timp terenul a fost bun. Acum s-a schimbat gazonul, este unul cu o calitate excelentă. Au făcut o treabă bună cei care s-au ocupat de stadion", a mai spus Piţurcă.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici