Poli Iaşi a dat în judecată Fiscul şi ANAF-ul

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Cristian Stărică, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a acţionat în instanţă DGFPJ Iaşi şi ANAF deoarece au dispus înfiinţarea unui sechestru asigurator atât pe mijloacele fixe ale clubului, cât şi pe drepturile federative ale 16 jucători.

70 afișări
Imaginea articolului Poli Iaşi a dat în judecată Fiscul şi ANAF-ul

Poli Iaşi a dat în judecată Fiscul şi ANAF-ul (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

SC FC Politehnica Iaşi SA le cere magistraţilor de la Judecătoria Iaşi să anuleze procesul verbal de înfiinţare a sechestrului asigurator şi să ridice sechestrul pus pe mijloacele fixe şi pe drepturile federative ale jucătorilor, sancţiuni dispuse de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi şi Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Încheierea unei convenţii civile cu sportivii profesionişti poate fi realizată numai după ce jucătorii obţin licenţa. Această licenţă cuprinde drepturile federative, având o dimensiune patrimonială care îi dă dreptul clubului de fotbal ce a încasat indemnizaţia de transfer în cazul cesionării drepturilor federative ale jucătorilor către alt club. Veniturile sportivilor profesionişti nu pot fi asimilate salariilor, fiind stabilite prin convenţii civile. De aceea, ne-am adresat instanţei şi am cerut anularea procesului verbal de înfiinţare a sechestrului asigurator şi ridicarea sechestrul pus pe mijloacele fixe şi pe drepturile federative ale jucătorilor", a declarat Cristian Stărică.

La 28 iulie 2010, DGFPJ Iaşi a întocmit un proces verbal, prin care s-a dispus înfiinţarea unui sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale clubului intrat în faliment, dar şi pe drepturile de transfer ale jucătorilor. Fotbaliştii care se află în această situaţie sunt Ionuţ Bâlbă - ale cărui drepturi federative au fost calculate de Fisc la 227.098 de lei, George Bârlădeanu (340.404 lei), Domenik Bersnjak (374.147 de lei), Nicolae Bratu (121.008 lei), Vlad Bujor (104.760 de lei), Adrian Cuciulă (1.000 de lei), Stojan Ignatov (282.554 de lei), Adrian Ilie (465.294 de lei), Dan Iurişniţi (113.306 lei), Lamine Diarrassouba (183.004 lei), Ciprian Milea (236.349 de lei), Cristian Munteanu (246.750 de lei), Nuno Viveiros (183.573 de lei), Andrej Pecnik (186.230 de lei), Bogdan Straton (366.477 de lei) şi Bogdan Străuţ (170.632 de lei).

Clubul FC Politehnica Iaşi, care a evoluat sezonul trecut în Liga I şi a retrogradat, a intrat în insolvenţă şi nu a fost înscris de FRF în Liga a II-a. Gruparea are datorii de peste trei milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici