Ponta condamnă "gestul inacceptabil" al fanilor echipei Rapid, de a incendia drapelul Ungariei

Premierul Victor Ponta condamnă "gestul inacceptabil" al fanilor echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care au înţeles să-şi susţină echipa incendiind drapelul Ungariei, şi speră ca Jandarmeria să identifice persoanele vinovate, cerând în acelaşi timp ca legea să fie aplicată cu maximă rigoare.

223 afișări
Imaginea articolului Ponta condamnă "gestul inacceptabil" al fanilor echipei Rapid, de a incendia drapelul Ungariei

Ponta condamnă "gestul inacceptabil" al fanilor echipei Rapid, de a incendia drapelul Ungariei (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto Arhiva)

"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare", afirmă Ponta, citat într-un comunicat al Guvernului.

În comunicat se mai arată că primul-ministru subliniază faptul că astfel de gesturi sunt respinse de societatea românească, ele reprezentând excese ale unor persoane cantonate într-o serie de stereotipuri şi prejudecăţi ce trebuie combătute cu fermitate în spaţiul public.

"Manifestări de acest gen nu îşi au locul în nicio societate europeană a secolului XXI şi cu atât mai puţin într-o arenă sportivă", se afirmă în comunicat.

Guvernul încheie comunicatul cerând respect pentru însemnele naţionale ale oricărui stat, precum şi respectarea simbolurilor naţionale ale statului român.

Un suporter rapidist a incendiat, luni, în timpul partidei CFR Cluj - Rapid (scor 0-0), în sectorul rezervat galeriei oaspete, un drapel al Ungariei.

În urma acestui incident, FC Rapid a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a LPF cu disputarea unui meci fără spectatori şi o penalitate sportivă de 30.000 de lei. De asemenea, clubul organizator, CFR Cluj, a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei.

Formaţia Rapid va disputa fără spectatori meciul de pe teren propriu cu echipa Pandurii Târgu Jiu din etapa a XXIV-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici