Ponta: Mă doare sufletul să-l văd pe Gică Popescu la tribunal. Aş fi în stare să-i iert orice

Premierul Victor Ponta a declarat că îl doare sufletul să îl vadă pe Gică Popescu şi că el ar fi în stare să îi ierte orice jucătorului care l-a făcut să fie mândru că este român, adăugând însă imediat că nu vorbeşte despre Dosarul Transferurilor şi că nu ştie ce anume a comis acesta în dosar.

1208 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă doare sufletul să-l văd pe Gică Popescu la tribunal. Aş fi în stare să-i iert orice

Ponta: Mă doare sufletul să-l văd pe Gică Popescu la tribunal; aş fi în stare să-i iert orice (Imagine: Diana Iurkiewicz - MediafaxFoto)

"Nu pot să comentez foarte mult aici, dar când văd un jucător ca Gică Popescu - eu, când l-am văzut în tricoul Barcelonei ridicând Cupa Cupelor, am fost atât de mândru că sunt român - cum să vă spun, aş fi în stare să-i iert orice lui Gică Popescu. Nu vorbesc despre dosar, nu ştiu ce a făcut, ce nu a făcut, dar mă doare sufletul să-l văd la tribunal", a spus Ponta la Dolce Sport.

Întrebat dacă crede că Gică Popescu poate fi următorul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, premierul a afirmat că nu ştie dacă această problemă judiciară nu cumva tocmai i-a afectat şansele de a prelua conducerea FRF.

Gheorghe Popescu a fost condamnat, în noiembrie, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înşelăciune, decizie cu suspendare, în Dosarul Transferurilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici