Presa din Luxemburg: Torje a adus deziluzia

"Torje a adus deziluzia", a scris cotidianul luxemburghez Tageblatt după victoria echipei de fotbal a României în Luxemburg, scor 2-0, în grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

449 afișări
Imaginea articolului Presa din Luxemburg: Torje a adus deziluzia

Gabriel Torje (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Luxemburg a început furios, a jucat bine în primele 25 de minute, a fost agresivă şi putea marca. Dar replica oaspeţilor nu s-a lăsat mult aşteptată. România a profitat de câteva erori şi a înscris două goluri. Torje a adus deziluzia. În partea a doua, românii s-au închis bine", a scris sursa citată.

Cotidianul L'Essentiel a notat că echipa României nu a forţat în Luxemburg.

"Luxemburg s-a înclinat în faţa României, în ciuda unui start de meci bun. Fără superstarul Mutu şi cu o defensivă remaniată, România şi-a găsit greu cadenţa. Leweck a avut prima mare ocazie a meciului, dar n-a fructificat-o. Băieţii lui Luc Holtz au forţat timp de un sfert de oră, dar n-au putut găsi golul. După o jumătate de oră, România a luat meciul în mână şi a punctat de două ori prin Torje. România a gestionat apoi liniştită avantajul, înaintea meciului decisiv cu Franţa. Izolaţii atacanţi ai Luxemburgului nu au putut periclita poarta lui Tătăruşanu, care mai mult a şomat în repriza a doua", a scris L'Essentiel.

TITLURILE ZILEI

Cotidianul Luxemburger Wort a titrat: "Luxemburg a ratat şansa unui rezultat bun". "În prima jumătate de oră, gazdele au jucat ofensiv. În repriza secundă România a controlat jocul atât cât a putut, dar n-a mai înscris. Oaspeţii au părut satisfăcuţi de rezultat".

După meci, atacantul luxemburghez Joel Kitenge a declarat că degeaba a avut echipa sa câteva momente bune dacă nu a putut înscrie, informează ziarul le Quotidien. "A fost lipsă de realism din partea noastră. Prima oportunitate a fost a noastră şi a fost clară. Asta e diferenţa dintre noi şi alţii. Noi avem nevoie de trei-patru ocazii pentru a da un gol. Realistic vorbind, asta vine odată cu experienţa. Încercăm să jucăm ofensiv în astfel de meciuri", a spus Kitenge.

Atacantul Dan Da Mota regretă şi el faptul că Luxemburg nu a marcat. "E clar că dacă Leweck deschidea scorul, urma un meci de care pe care şi am fi avut mai multe şanse de a marca", a comentat Da Mota.

Preşedintele Federaţiei Luxemburgheze, Paul Philipp, a afirmat că echipa sa a avut o posesie bună. "Ne gândeam că vom reuşi un meci egal, dar am pierdut. Trebuia să speculăm momentul bun pe care l-am avut în acest meci. Am încercat să jucăm, să facem balonul să circule, să avem posesia. Care, părerea mea, cred că a fost mai bună ca a României. Dar asta nu e suficient, trebuie să marchezi. Trebuie să joci fotbal, chiar dacă asta înseamnă să-ţi asumi riscuri şi trebuie să ridici ştacheta de la meci la meci", a spus Philipp.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), selecţionata Luxemburgului, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Campionatul European din 2012. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Torje, în minutele 34 şi 45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici