Prima gimnastă română medaliată la JO a încetat din viaţă

Fosta gimnastă Elena Leuştean, prima româncă medaliată la o ediţie a Jocurilor Olimpice, a încetat din viaţă, la vârsta de 72 de ani, în urma unei boli necruţătoare, informează site-ul Agenţiei Naţionale pentru Sport.

318 afișări
Imaginea articolului Prima gimnastă română medaliată la JO a încetat din viaţă

Prima gimnastă română medaliată la JO a încetat din viaţă

Potrivit sursei citate, Elena Leuştean a intrat în istoria gimnasticii prin faptul că a devenit, în 1956, la Melbourne, prima româncă medaliată la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

La competiţia de la Melbourne, Leuştean a câştigat bronzul la sol şi pe echipe.

Cu un palmares bogat, Elena Leustean a fost, alături de alte gimnaste ale anilor '50-'60, una dintre cele care au contribuit decisiv la dezvoltarea gimnasticii feminine româneşti.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici