România va avea velodrom! Unde va fi construit

Federaţia Română de Ciclism a transmis pe pagina sa de Facebook o veste bună pentru cicliştii din România

2416 afișări
Imaginea articolului  România va avea velodrom! Unde va fi construit

Federatia Romana de Ciclism, Facebook

România va avea în sfârşit un velodrom! Acesta va fi construit la Craiova. Este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Dolj reprezentat de preşedintele CJ Dolj,  Cosmin Vasile şi de Neaţu Mihai. 

În perioada mai-iunie 2023 vor încep lucrările, estimarea fiind ca în luna decembrie 2024, construcţia să fie finalizată. 

România are o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, obţinută în proba de velodrom prin ciclistul Eduard Novak (ministrul UDMR al Sportului din decembrie 2020), deşi nu există nici măcar un circuit competiv. Velodromul Dinamo, singurul din ţară, este în moarte clinică de ani buni, dar salvează vieţi, fiind heliport pentru elicoptere SMURD.

România nu dispune de niciun velodrom, de aceea, campionatele naţionale de ciclism de pistă  se desfăşoară în Bulgaria, în oraşul Plovdiv

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici