Reacţia lui Grosjean, pilotul care a scăpat dintr-un un accident cum rar s-a mai văzut în F1. ”Fără acel dispozitiv, acum nu mai stăteam de vorbă cu voi!”

  • Grosjean a suferit arsuri pe mâini, dar se află în stare bună la spital.
  • Accidentul s-a produs în prima tură a Grand Prix-ului din Bahrain.
  • Ultima oară când o maşină a fost ruptă în două pe circuit a fost în 1991 (Monaco).
1727 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Grosjean, pilotul care a scăpat dintr-un un accident cum rar s-a mai văzut în F1. ”Fără acel dispozitiv, acum nu mai stăteam de vorbă cu voi!”

Foto: Twitter / Romain Grosjean

Romain Grosjean a scăpat ca prin minune din cel mai oribil accident al ultimilor ani din Formula 1.

Maşina francezului s-a rupt în două şi a izbucnit în flăcări după ce a ieşit de pe circuit în Grand Prix-ul Bahrain-ului.

Grosjean a intrat într-o barieră de pe marginea circuitului cu 220 la oră şi s-a străduit să iasă singur dintre resturile monopostului aproape jumătate de minut.

Întâmplarea cu atât mai şocantă cu cât Formula 1 a introdus în ultimii ani tot mai multe măsuri de precauţie care să îi protejeze pe cei de la volan.

Introdus în 2018, sistemul de protecţie Halo a fost cel care i-a salvat viaţa pilotului Haas.

„Salutare tuturor! Voiam doar să vă spun că sunt OK. Bine...oarecum OK. Vă mulţumesc mult pentru toate mesajele. Nu am fost pentru halo ((n.r. un dispozitiv de protecţie a capului pilotului) în urmă cu câţiva ani, dar cred că este cel mai bun lucru pe care l-am votat în Formula 1. Fără el, probabil că n-aş fi putut să vă vorbesc astăzi,” a scris Romain Grosjean, pilot Haas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici