Renault rămâne în Formula 1, dar vinde o parte din echipă

Constructorul francez de automobile Renault a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că va continua în Formula 1, dar va ceda o parte din acţiunile echipei cu sediul la Enstone (Marea Britanie) unui nou partener, societatea luxemburgheză Genii Capital.

52 afișări
Imaginea articolului Renault rămâne în Formula 1, dar vinde o parte din echipă

Renault rămâne în Formula 1, dar vinde o parte din echipă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Renault a decis să-şi respecte angajamentele în Formula 1, având susţinerea unui nou partener strategic, Genii Capital, o societate din Luxemburg specializată în noi tehnologii, gestionarea imaginii şi sportul automobilistic. Renault va transfera către Genii Capital o mare parte din Renault F1 Team şi cei doi parteneri vor asigura împreună managementul echipei", se arată în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, tranzacţia va fi finalizată la debutul anului 2010, însă oficialii francezi nu au precizat ce proporţie din echipă va deţine Genii Capital.

TITLURILE ZILEI

În 2010, echipa îşi va păstra numele, identitatea şi caracteristicile esenţiale, în timp ce uzina de la Viry-Châtillon va continua să producă motoare atât pentru Reanult F1 Team, cât şi pentru Red Bull Racing, care şi-a prelungit contractul pentru achziţionarea propulsoarelor, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici