RIO 2016: Echipa de handbal feminin a României a pierdut la un punct meciul cu Norvegia din grupa A, scor 28-27 şi a fost ulterior eliminată din competiţie

Echipa naţională de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, în meciul împotriva reprezentativei Norvegiei, scor 27-28, în grupa A de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia. Naţionala României a fost eliminată, luni, din competiţia de handbal feminin a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce reprezentativa Spaniei a învins Angola, scor 26-22, în ultimul meci din faza grupelor.

9442 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: Echipa de handbal feminin a României a pierdut la un punct meciul cu Norvegia din grupa A, scor 28-27 şi a fost ulterior eliminată din competiţie

RIO 2016: Echipa de handbal feminin a României a pierdut la un punct meciul cu Norvegia din grupa A, scor 28-27 (Imagine: Alex Moise / Mediafax Foto)

Echipa României a pierdut, duminică, în faţa Norvegiei, scor 27-28, în grupa A de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi avea nevoie ca Angola să învingă Spania pentru a se califica în sferturile competiţiei.

Cum Spania a câştigat meciul respectiv, România s-a clasat pe locul 5, cu patru puncte, la fel ca Angola, însă reprezentativa din Africa a obţinut locul 4 datorită meciului direct pe care l-a câştigat, scor 23-19, în faţa României.

Pe primul loc în grupa A s-a clasat Brazilia, cu 8 puncte, urmată de Norvegia, cu punctaj similar, şi Spania, cu 6 puncte. Cu cinci înfrângeri în cinci meciuri, Muntenegru a părăsit competiţia de pe ultimul loc.

TITLURILE ZILEI

Din grupa B au obţinut calificarea în sferturi următoarele echipe: Rusia (locul 1, 10 puncte), Franţa (locul 2, 8 puncte), Suedia (locul 3, 5 puncte), Olanda (locul 4, 4 puncte). Coreea de Sud, cu 3 puncte, şi Argentina, fără niciun punct, s-au clasat pe ultimele două locuri şi au fost eliminate.

Naţionala Norvegiei a început mai bine şi a preluat conducerea cu 7-5 după primele 12 minute, dar naţionala a revenit în urma intervenţiilor Paulei Ungureanu, care a blocat-o în două ocazii pe extrema Camilla Herrem. România a fost în avantaj în minutul 20, scor 10-9, când a fructificat la maximum o dublă eliminare în tabăra adversă, înscriind trei goluri consecutive. Apoi, în inferioritate, nordicele au replicat şi ai luat conducerea, iar scorul a devenit 10-12. Tomas Ryde a riscat cu retragerea portarului pe bancă, dar de data aceasta nu i-a ieşit, iar Stine Oftedal a marcat două goluri uşoare din propria jumătate.

La pauză, Norvegia a intrat în avantaj de un singur gol, 14-13 şi a gestionat foarte bine şi debutul părţii secunde. Naţionala lui Thorir Hergeirsson s-a desprins la 21-17 în minutul 39. S-au înmulţit mingile pierdute în atac, statistica arătând 10-4 la capitolul greşeli.

Diferenţa de patru goluri s-a menţinut până în ultimele zece minute, când nordicele aveau 26-22, pe fondul unor ratări ale handbalistelor lui Tomas Ryde. România nu a renunţat, chiar dacă, cu cinci minute până la final, Norvegia avea 28-24 şi tricolorele au redus din diferenţă. Ratările lui Neagu şi Geiger au contat foarte mult, meciul terminându-se la un singur gol diferenţă, 28-27 în favoarea Norvegiei, campioana olimpică en-titre, care a terminat grupa pe locul 2, în spatele Braziliei.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 11 goluri şi a încheiat meciul în lacrimi, simţind că România are şanse mici de a mai continua la Jocurile Olimpice.

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu (portari), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (4 goluri), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (11), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea (1), Florina Chintoan (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (3); Antrenor: Tomas Ryde.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici