Roland Garros 2019 | Simona Halep s-a CALIFICAT în turul secund al turneului/ Prima reacţie a româncei după victorie: M-am luptat pentru fiecare punct

Simona Halep (3 WTA, 27 de ani) s-a calificat, marţi, în turul secund al turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de australianca Ajla Tomljanovic (47 WTA, 26 de ani), scor 6-2, 3-6, 6-1, într-o partidă care a durat o oră şi 35 de minute.

1632 afișări
Imaginea articolului Roland Garros 2019 | Simona Halep s-a CALIFICAT în turul secund al turneului/ Prima reacţie a româncei după victorie: M-am luptat pentru fiecare punct

Roland Garros 2019 | Simona Halep s-a CALIFICAT în turul secund al turneului/ Prima reacţie a româncei după victorie: M-am luptat pentru fiecare punct

Românca a început foarte bine jocul trei al zilei de pe arena Philippe Chatrier, luând un avans considerabil încă din primele game-uri şi impunându-se cu 6-2 în primul act. Setul secund a avut o desfăşurare inversă, Tomljanovic reintrând în joc. Australianca a câştigat de trei ori pe serviciul lui Halep, care s-a văzut învinsă cu 3-6 şi forţată să lupte în decisiv pentru accederea în turul secund la Roland Garros.

Setul decisiv a fost controlat în totalite de Simona Halep, care a condus chiar şi cu 5-0 şi s-a impus, în cele din urmă, cu 6-1, terminând jocul după o oră şi 35 de minute. A fost a doua întâlnire dintre Halep şi Tomljanovic. În prima, tot românca s-a impus şi tot după trei seturi. A fost 4-6, 6-3, 6-3, în turul secund al turneului WTA de la Cincinnati 2018.

În turul secund, Halep o va înfrunta pe poloneza Magda Linette (87 WTA, 27 de ani), care a învins-o în primul tur pe franţuzoaica Chloe Paquet (166 WTA, 24 de ani), scor 3-6, 6-1, 6-2. Va fi primul duel dintre cele două.

Celelalte două românce calificate pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros sunt Irina Begu, care va evolua împotriva cehoaicei Karolina Muchova, şi Sorana Cîrstea, care va da peste iberica Aliona Bolsova Zadoinov.

Simona Halep, după calificarea în turul 2 la Roland Garros: M-am luptat pentru fiecare punct

Simona Halep (3 WTA) a avut un prim meci la Roland Garros mai greu decât se aştepta. Deşi a câştigat categoric primul set şi decisivul, românca l-a pierdut pe al doilea, scor 6-3, la fel cum s-a întâmplat şi la ediţia din 2018 a Roland Garros.

După partida cu Ajla Tomljanovic, constănţeanca a oferit prima reacţie şi nu a făcut referire la o accidentare sau durere care să-i dea dureri de cap. Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a o învinge pe adversara sa din Australia, scor 6-2, 3-6, 6-1, iar la final a recunoscut că a fost pregătită pentru o partidă dificilă. De asemenea, Halep a admirat arena "Philippe Chatrier": "Ştiam că va fi un meci foarte greu. Mereu primul meci într-un asemenea turneu este foarte greu. M-am luptat pentru fiecare punct. Ştiam ce am de făcut. Sunt fericită pentru cum au mers lucrurile.

E multă emoţie pe acest nou teren. E foarte frumos. Am rămas calmă şi am încercat să-mi fac jocul", a zis Simona Halep în interviul de la finalul partidei.

La fel cum s-a întâmplat şi în 2018, în duelul cu Alison Riske, Halep a pierdut un set la meciul inaugural de la Openul Francez, însă a dominat finalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici