ROMÂNIA, ARGINT LA SCRIMĂ: Echipa masculină de sabie pierde finala cu Coreea de Sud şi rămâne cu medalia de argint. Dumitrescu: Am încercat să tragem la fel cum i-am mai bătut

Echipa masculină de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, a pierdut finala cu formaţia Coreei de Sud, cu scorul de 26-45, şi a rămas cu medalia de argint, a şaptea pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra.

2303 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA, ARGINT LA SCRIMĂ: Echipa masculină de sabie pierde finala cu Coreea de Sud şi rămâne cu medalia de argint. Dumitrescu: Am încercat să tragem la fel cum i-am mai bătut

ROMÂNIA, ARGINT LA SCRIMĂ: Echipa masculină de sabie pierde finala cu Coreea de Sud şi rămâne cu medalia de argint (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coreenii au început bine finala şi în primul duel Kim Junghwan l-a depăşit, cu 5-2, pe Rareş Dumitrescu, apoi Won Woo Young a trecut de Dolniceanu cu 5-3, ridicând avansul la cinci tuşe, 10-5. Zalomir a dat semne că România ar putea echilibra lupta, după 5-5, cu Gu Bongil. Dolniceanu a urmat pe planşă şi a reuşit să apropie echipa sa la o tuşă de adversari, 15-16 şi 16-17. Kim şi-a revenit şi a ridicat din nou avansul coreenilor la 20-16, chiar dacă a pierdut lupta directă cu scrimerul român, 5-6.

TITLURILE ZILEI

Din acel moment, coreenii au fost de neoprit, iar români nu au mai reuşit decât cateva tuşe la fiecare releu. Nici introducerea rezervei Sireţeanu în duel cu rezerva coreană, Oh Eunseok, nu a schimbat nimic, iar România s-a înclinat categoric, 26-45.

România a învins în sferturi pe China, 45-30, iar în semifinale pe Rusia, 45-43.

Pe locul 3 s-a clasat echipa Italiei, formată din Aldo Montano, Luigi Tarantino şi Diego Occhiuzzi, care a câştigat, tot vineri, cu 45-40, întâlnirea reprezentativa Rusiei, în finala mică.

Rareş Dumitrescu: Am încercat să tragem la fel cum i-am mai bătut

Sportivul Rareş Dumitrescu a explicat înfrângerea prin faptul că el colegii săi s-au pregătit împreună cu sabrerii coreeni în acest an, iar adversarii lor au evoluat vineri într-o altă manieră decât de obicei.

În luna februarie, România învinsese echipa Coreei de Sud la Cupă Mondială de la Padova, cu 45-44. Dumitrescu a explicat că el şi coechipierii săi au încercat să evolueze ca în acel meci, însă în finala olimpică au dat peste o altă echipă a Coreei de Sud, din punct de vedere al stilului.

"Am încercat să tragem la fel cum i-am bătut atunci. Am încercat să facem acelaşi lucru, dar ei şi-au schimbat total stilul şi poate că asta ne-a rupt puţin ritmul. Au făcut numai atac. Noi ne-am pregătit cu ei. Au fost nişte adversari pe care nimeni nu-i lua în seamă, pentru că nu au intrat de multe ori în primii doi. Dar erau nişte adversari foarte mobili, cu care noi ne puteam pregăti bine. Ne pregăteam foarte bine cu ei, era ceea ce aveam noi nevoie. Ei trag foarte bine la antrenament, spre deosebire de alţi adversari pe care i-am fi putut chema să ne antrenăm, de exemplu italienii sau germanii. La antrenament dau totul. Şi asta era foarte bine pentru noi. Sunt un pic pe stilul nostru, muncesc foarte bine la antrenamente. Degeaba îţi aduci parteneri de luptă din Italia şi vin şi fac la antrenament doar de dragul de a face. Azi, am părut noi aşa de jos pentru că au fost ei atât de sus. Ei orice încercau, le mergea, noi ce încercam, nu ne mergea", a spus Dumitrescu la Sport.ro.

După şapte zile ale competiţiei olimpice, România are şapte medalii (1-4-2), cucerite astfel:

  • aur - Alin Moldoveanu (tir)

  • argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie

  • bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici