România găzduieşte prima finală europeană. Cât am cheltuit pentru a fi pe harta mondială a fotbalului şi care sunt încasările aşteptate

România va afla astăzi dacă cheltuiala de 200 mil. euro făcută cu Arena Naţională a meritat. Finala UEFA a adus la Bucureşti 30.000 de turişti.

1970 afișări
Imaginea articolului România găzduieşte prima finală europeană. Cât am cheltuit pentru a fi pe harta mondială a fotbalului şi care sunt încasările aşteptate

România găzduieşte prima finală europeană. Cât am cheltuit pentru a fi pe harta mondială a fotbalului şi care sunt încasările aşteptate (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

În câteva ore se va da startul celei mai mari competiţii sportive organizată vreodată în România, finala Europa League fiind primul test major prin care trece piaţa locală pentru a dovedi că poate organiza un eveniment de astfel de dimensiuni.

Miza este uriaşă pentru că România deja a pus pe masă 200 de milioane de euro pentru a construi un stadion de 55.000 de locuri, Arena Naţională, dar încasările din acest eveniment abia dacă ajung la 30 mil. euro.

Biletele sunt toate vândute, fanii spanioli deja au luat cu asalt Centrul Vechi din Bucureşti, camerele de hotel sunt închiriate, vânzătorii de bere îşi freacă mâinile de bucurie, dar toate acestea nu aduc decât încasări de câteva zeci de milioane de euro pentru că spaniolii sunt turişti chibzuiţi şi mai ales loviţi de criză, venind dintr-o economie în care unu din doi tineri nu îşi găseşte un loc muncă.

"Nu este bine deloc. Tinerii spanioli în­cep să plece pe unde pot. În Brazilia la construcţii, în Norvegia sau Danemarca unde îşi pot găsi locuri de muncă în industria petrolieră. Cei care nu reuşesc să plece rămân cu părinţii. Nu este deloc o situaţie plăcută să ai 30 de ani şi să stai cu ai tăi. Nimeni de vârsta mea nu a mai trecut prin astfel de vremuri şi doare tare. Nu contează însă ce se întâmplă, criză sau nu, siesta se face. Şi apoi fiesta", spunea ieri un tânăr spaniol, suporter al Athletic Bilbao. Pe pofta de fiesta a celor circa 30.000 de iberici care vor sosi la Bucureşti se bazează şi toţi jucătorii locali din industria turismului.

Citeşte mai multe despre prima finală europeană găzduită de România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici