România, medalie de aur în proba masculină de sabie la CM

Echipa României a câştigat, joi, medalia de aur în proba masculină de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă din Antalya, după ce a învins Italia în finală, cu scorul de 45-44, informează site-ul oficial al competiţiei.

310 afișări
Imaginea articolului România, medalie de aur în proba masculină de sabie la CM

România, medalie de aur în proba masculină de sabie la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta este primul titlu mondial cucerit de România la un sport olimpic, în anul 2009.

Formaţia tricoloră este formată din sportivii Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir.

TITLURILE ZILEI

În finală, italienii au condus în permanenţă, chiar şi cu un avans de nouă puncte.

Ultimul sportiv român care a evoluat a fost vicecampionul mondial Rareş Dumitrescu, cel care a întors rezultatul într-un final dramatic cu Aldo Montano. Dumitrescu a egalat la 43, apoi a preluat conducerea, scor 44-43, italianul a egalat, dar românul a câştigat ultimul punct.

Echipa României şi-a luat, astfel, revanşa după întâlnirea pierdută în faţa Italiei în finala Campionatelor Europene, cometiţie desfăşurată în luna iulie, la Plovdiv.

Acum, Românii nu au avut adversar în primul tur, iar în turul secund au trecut de reprezentativa Germaniei, scor 45-42.

Din echipa nemţilor a făcut parte şi Nicolas Limbach, sportivul care a cucerit titlul mondial la proba individuală de sabie, după ce l-a învins în finală pe Rareş Dumitrescu.

În sferturile de finală, România a întâlnit Franţa, pe care a învins-o cu scorul de 45-41, iar în semifinale a trecut de Ungaria cu 45-39.

Medalia de aur obţinută de formaţia masculină de sabie este cea de-a doua câştigată de delegaţia României la Campionatele Mondiale de scrimă din Antalya, după argintul lui Rareş Dumitrescu.

Medalia de bronz a revenit Ungariei, care a învins, cu scorul de 45-44, formaţia Rusiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici