România - Spania 16-31. Naţionala României, debut cu eşec la Campionatul Mondial din Japonia. Reacţia lui Tomas Ryde

România a pierdut primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin (Grupa C); 16-31 cu Spania. La pauză, diferenţa a fost de 7 goluri în dezavantajul naţionalei noastre, 9-16.

1258 afișări
Imaginea articolului România - Spania 16-31. Naţionala României, debut cu eşec la Campionatul Mondial din Japonia. Reacţia lui Tomas Ryde

România - Spania 16-31. Naţionala României, debut cu eşec la Campionatul Mondial din Japonia

România a plecat la turneul final marcată de două scandaluri importante. În primă fază a fost criticată selecţia, catalogată de preşedintele FRH (Alexandru Dedu) ca nefiind ”o dezbatere de spaţiul public”, pentru ca ulterior să apară problemele de dopaj de la Corona Braşov. Acestea s-au resimţit serios în meciul cu Spania, în care, teoretic şi surprinzător, România era considerată favorită. Doar că lucrurile au stat în totală opoziţie cu calculele hârtiei, iar tricolorele nu s-au regăsit deloc.

Diferenţa de valoare s-a văzut încă din primele minute, când Spania s-a distanţat uşor la 3 goluri, iar ulterior la 7 goluri, în finalul primelor 30 de minute. Atacurile României au fost previzibile, iar apărarea a fost uşor de trecut. Singurul punct solid la care naţionala noastră a ”mişcat” a fost poarta. Dumanska şi Dedu au limitat cât au putut proporţiile scorului, dar nu a fost suficient.

Repriza secundă a continuat în aceeaşi linie, iar diferenţa a crescut odată cu minutele. Ecartul s-a mărit şi la 11 goluri în minutul 48 (13-24), pentru ca la finalul celor 60 de minute scorul să arate 16-31. În repriza a doua, naţionala noastră a punctat de doar 7 ori. Cea mai bună marcatoare din tabăra noastră a fost Cristina Neagu, care a marcat 6 goluri.

Următorul meci al României este programat duminică, 1 decembrie, de la ora 11:00, în compania Senegalului.

Rezultatele altor meciuri disputate în Grupa C: Muntenegru – Senegal 29-25 şi Ungaria - Kazakhstan 39-15

Alte rezultate înregistrate sâmbătă la Campionatul Mondial:
Germania – Brazilia 30-24
Japonia – Argentina 24-20
Serbia – Angola 32-25
Franţa – Coreea de Sud 27-29
Olanda – Slovenia 26-32
Rusia – China 26-11

Reacţia lui Tomas Ryde după înfrângerea României

Tomas Ryde, antrenorul naţionalei de handbal feminin, a comentat înfrângerea cu reprezentativa Spaniei într-o conferinţă de presă. Suedezul a dat vina pe jucătoarele lăsate acasă după scandalul de doping în care a fost implicat clubul Corona Braşov.

Suedezul Tomas Ryde spune că tricolorele nu au reuşit să fie la fel de rapide ca jucătoarele Spaniei. Acesta a mai adăugat că România a avut o echipă neexperimentată deoarece mai multe jucătoare au fost lăsate acasă. ”Nu am reuşit să jucăm atât de rapid pe cât a jucat Spania, am ratat la un moment dat trei şanse la rând. Avem o echipă neexperimentată, pentru că am lăsat câteva jucătoare acasă. Spania a reuşit să contracareze toate atacurile noastre.

Ne aşteaptă un nou meci mâine, trebuie să ne revenim şi să fim în formă pentru meciul cu Senegal.” , a declarat Tomas Ryde, la finalul meciului. Reprezentativa României de handbal feminin a pierdut în această dimineaţă partida disputată contra Spaniei, cu scorul de 16-31 (9-16). Pentru România, aceasta este cea mai drastică înfrangere din ultimii opt ani la Campionatul Mondial. În 2011, Franţa o învingea pe România cu scorul de 39-20 la Mondialul din Brazilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici