Reacţia ruşilor după ce au fost excluşi pentru 4 ani de la competiţiile majore de sport. Cum ar putea participa la Campionatul Mondial de fotbal din 2022

Agenţia Mondială Anti-Doping a decis să suspende Rusia de la toate evenimentele sportive majore din următorii 4 ani, inclusiv Jocurile Olimpice din 2020 şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. Decizia a fost luată în cadrul unei întruniri a WADA. Rusia are 21 de zile să accepte decizia sau să facă apel la CAS, relatează CNN.

9013 afișări
Imaginea articolului Reacţia ruşilor după ce au fost excluşi pentru 4 ani de la competiţiile majore de sport. Cum ar putea participa la Campionatul Mondial de fotbal din 2022

Reacţia ruşilor după ce au fost excluşi 4 ani de la competiţiile majore de sport. Sursă foto: Hepta

WADA a decis excluderea Rusiei din toate competiţiile majore de sport pentru patru ani, din cauza problemelor de dopaj. Astfel, ce se preconiza iniţial, faptul că nu va participa la Jocurile Olimpice din 2020 şi 2022 şi Cupa Mondială de Fotbal din 2022, s-a adeverit.

Totuşi, sportivii pot concura ”pe cont propriu”, iar eventualele performanţe pe care le pot obţine, nu vor fi trecute în dreptul Rusiei. Acest lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimoice din 2018, când nu mai puţin de 168 de sportivi au concurat sub steag neutru.

Decizia a fost luată de WADA în cadrul unei întruniri de la Lausanne (Elveţia), în unanimitate. Totuşi, naţionala de fotbal a Rusiei va participa la EURO 2020, competiţie în cadrul căreia va organiza şi câteva meciuri. Întreg scandalul a început după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor.  

În urma deciziei Rusia nu va avea voie să participe la Jocurile Olimpice de vară din 2020 din Tokyo, Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 in Beijing, Campionatul Mondial FIFA 2022 din Qatar.

 

Reacţia ruşilor după anunţul excluderii: ”Am primit ce merităm”
 

„Am primit ce merităm. Avem atât de mulţi foşti sportivi în parlament, nu puteau să rezolve mizeria asta? Sunt de partea WADA de data aceasta” a spus Alexander Tikhonov, campion olimpic la biatlon.

„WADA încearcă să declanşeze război între sportivii ruşi şi stat. Nu este despre sport, este doar politică” a reacţionat Vasily Titov, şeful Comitetului Olimpic de Vară din Rusia.

”Faptul că toate aceste decizii se repetă şi de cele mai multe ori la adresa unor sportivi care au fost pedepsiţi într-o formă sau alta arată că este o formă continuă de isterie anti-rusă, care a devenit o boală cronică”, a spus premierul rus Dimitri Medvedev.
 

Rusia ar putea concura la Campionatul Mondial de fotbal din 2022 ca "stat neutru"


Rusia ar putea concura la Campionatul Mondial de fotbal din 2022 în calitate de "stat neutru", scrie Daily Mail, în urma deciziei Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de a suspenda ţara pentru patru ani din toate competiţiile sportive majore.

Rusia a fost informată, luni, că nu va putea concura la Campionatul Mondial de fotbal din 2022, care va avea loc în Qatar, dar nici la Jocurile Olimpice din 2020. Totuşi, FIFA nu ar fi scos din calcul posibilitatea ca un aşa numit "stat neutru" să participe la Campionatul Mondial din 2022, fără a beneficia de numele, imnul şi drapelul Rusiei.

WADA a transmis că Rusia poate evolua sub titulatura obişnuită în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, însă, în cazul în care va obţine calificarea, ţara ar putea fi reprezentată de un "stat neutru", format din fotbalişti ruşi. Potrivit sursei citate, FIFA şi WADA vor discuta acest aspect, Agenţia Mondială Antidoping având puterea decizională în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici