Sandu, despre Dosarul transferurilor: Îmi pare rău de Gică Popescu şi de Jean Pădureanu

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că regretă condamnarea la închisoare a lui Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu în Dosarul transferurilor, despre fostul căpitan al Barcelonei spunând că este un exponent al României.

171 afișări
Imaginea articolului Sandu, despre Dosarul transferurilor: Îmi pare rău de Gică Popescu şi de Jean Pădureanu

Mircea Sandu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Îmi pare tare rău de Gică Popescu, de el, de Jean Pădureanu. Gică Popescu este un simbol al României. Nu mă bag în actul de jusţie şi în faptul că a fost condamnat, dar mi se pare exagerat ca un exponent al României, care şi-a recunoscut vina şi a plătit, să plătească şi a doua oară. Îmi pare rău de nea Jean Pădureanu pentru că e singur, adică are o soră şi nişte nepoţi, şi e foarte bolnav. Dar trecem peste, viaţa merge înainte", a declarat Sandu la Casa Fotbalului.

În ceea ce priveşte o eventuală graţiere a lui Popescu de către preşedintele Traian Băsescu, Mircea Sandu a spus că în acest caz şi ceilalţi condamnaţi în dosarul transferuri ar fi îndeptăţiţi să solicite acelaşi lucru: "Gică Popescu este o emblemă a României, atât ca jucător al echipei naţionale, cât şi ca jucător la cluburi mari ale Europei. Dacă preşedintelui îi permite legea şi poate face un astfel de gest ar fi extraordinar. Dar pe de altă parte alţii s-ar întreba «Dar de ce el şi nu şi noi?». Nu e simplu nici pentru preşedinte. Dar m-aş bucura foarte mult. Am avut două discuţii cu Gică Hagi şi el era distrus. Familia... erau toţi împreună când s-a predat Gică Popescu... Şi nu e în regulă pentru familia lui".

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor. Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, la fel ca fostul impresar Ioan Becali, impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, fostul fotbalist Gheorghe Popescu a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici