Simona Halep poate reveni pe primul loc WTA mai repede decât se aştepta. Decizia neaşteptată luată de Wozniacki

Dacă lucrurile vor decurge normal, Halep va face din nou rocada cu Wozniacki în vârful ierahiei mondiale. Recuperarea coroanei de lider mondial ar trebui să fie doar o chestiune de timp pentru Simona, după ce jucătoarea din Danemarca a făcut o alegere riscantă.

2497 afișări
Imaginea articolului Simona Halep poate reveni pe primul loc WTA mai repede decât se aştepta. Decizia neaşteptată luată de Wozniacki

Simona Halep poate reveni pe primul loc WTA mai repede decât se aştepta. Decizia luată de Wozniacki

Wozniacki a făcut o alegere extrem de surprinzătoare şi nu s-a înscris la turneul Premier de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care se va desfăşura între 19 şi 25 februarie! Sportiva nordică va pierde 305 puncte săptămâna respectivă, rămânând descoperită în faţa Simonei, care nu trebuie să apere niciun punct în acea perioadă. Halep, aflată momentan la 349 de puncte în spatele liderului, nu şi-a anunţat nici ea participarea la Dubai, însă până atunci mai este de disputat turneul de la Doha, la care românca are de asemenea un as în mânecă.

TITLURILE ZILEI

Decizia Carolinei de a nu merge la Dubai îi oferă Simonei un plan de rezervă. Halep va pleca în pole position pentru locul 1 la Doha (12-18 februarie), întrucât Wozniacki are de apărat şi acolo 585 de puncte. În clasamentul live, constănţeanca îşi va devansa rivala încă din prima zi a turneului, "Caro" fiind obligată să ajungă în finală pentru a nu fi pe minus. Practic, Simona îşi permite chiar şi un rezultat mai slab decât Caroline la Doha pentru a fi sigură de revenirea pe locul 1, care s-ar produce inevitabil în timpul turneului de la Dubai.

Wozniacki a ajuns în această situaţie din cauza sistemului de punctaj al tenisului profesionist, care te obligă să îţi egalezi perfomanţele reuşite anul precedent pentru a nu ceda puncte. Ea a disputat finala de la Doha anul trecut, apoi s-a calificat în ultimul act şi la Dubai, în timp ce Halep nu a participat la niciuna dintre cele două competiţii. Danezei îi va fi aproape imposibil să repete performanţele din 2017, după ce a acumulat foarte multă oboseală, inclusiv din cauza parcursului din 2018. Ea a trecut de Simona Halep în finala de la Australian Open, scor 7-6, 3-6, 6-4.

Mai există şi şansa ca Wozniacki să solicite un wild card la Dubai, dar acest lucru este foarte puţin probabil, ţinând cont că liderul WTA nu mai dispune de suficiente resurse fizice. Mai degrabă Halep ar putea juca la turneul din Emirate graţie unei invitaţii, lista publicată de organizatori cuprinzând deocamdată doar şase nume din Top 10: Elina Svitolina (Ucraina, 3 WTA), Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), Caroline Garcia (Franţa, 7 WTA), Angelique Kerber (Germania, 9 WTA) şi Julia Goerges (Germania, 10 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici