Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România care a depăşit trei milioane de dolari premii

Simona Halep, locul 5 WTA, este prima jucătoare de tenis din România care a depăşit suma de trei milioane de dolari premii (brut), după ce s-a calificat în turul doi al turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, învingând-o pe germanca Julia Goerges.

318 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România care a depăşit trei milioane de dolari premii

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform statisticii prezente pe site-ul oficial al WTA, Halep avea înaintea turneului de la Madrid un total de 2.985.975 de dolari premii în carieră, dintre care 936.430 de dolari numai în acest an.

Jucătoarea din Constanţa participă, în această săptămână, la competiţia organizată de Ion Ţiriac, calificându-se în turul doi, perfomanţă care îi asigură un cec de 21.600 de euro (aproape 30.000 de dolari). Astfel, sportiva de 22 de ani a devenit prima jucătoare din România care depăşeşte trei milioane de dolari premii.

TITLURILE ZILEI

Dintre jucătoarele în activitate, Halep este urmată în clasamentul câştigurilor din tenis de Sorana Cîrstea, cu 2,711 de milioane de dolari, şi de Monica Niculescu, care a obţinut 2,534 milioane de dolari.

Într-un clasament general al românilor, la masculin şi feminin, Simona Halep ocupă locul trei, după Andrei Pavel (5.225.000 de dolari) şi Victor Hănescu (4.146.000 de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici