Simona Halep, campioană la Toronto, după ce a răpus-o pe Beatriz Haddad Maia. Al 24-lea titlul al carierei

După două ore şi 17 minute de joc, Simona Halep a devenit campioană la Rogers Cup.

12024 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, campioană la Toronto, după ce a răpus-o pe Beatriz Haddad Maia. Al 24-lea titlul al carierei

Simona Halep, campioană la Toronto, după ce a răpus-o pe Beatriz Haddad Maia. Al 24-lea titlul al carierei

UPDATE 23:00 

Simona Halep a câştigat duminică seara finala turneului de tenis Masters 1000 WTA de la Toronto, învingând în ultimul act pe brazilianca Beatris Maia Haddad (24 WTA), după un meci disputat, de trei seturi, încheiat cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3.hal

Halep a avut nevoie de două ore şi 18 minute, pentru a obţine cel de al 24-lea titlul din circuitul profesionist de tenis, al 9-lea de turneu Masters şi al doilea din acest sezon, în faţa unui public care a susţinut-o de-a lungul întregii partide. După această victorie, Halep revine în top 10, direct pe locul 6, cu o urcare de 9 locuri.

Fostul număr 1 mondial a întrat mai greu în meci şi s-a văzut repede condusă cu 0-3 şi două break-uri avans, însă revenirea a fost mai mult decât eficientă, românca adjudecându-şi 6 game-uri la rând şi închizând setul dominând categoric.

Dominare ce nu s-a mai materializat în setul secund, în care Beatriz Maia Hadad a ridicat mult nivelul de joc şi a făcut 0-4, avantaj suficient pentru a se impune apoi cu 2-6 şi a duce meciul în set decisiv.

Halep a început bine ultimul act luând game-ul de serviciul al braziliencei şi dublându-l cu câştigarea imediat a propriei serve, pentru 2-0.

Game-ul 3 al decisivului a fost foarte intens, românca salvând 3 mingi de break, înainte de a ceda serviciul după o lovitură lungă a braziliencei care a prins milimetric tuşa, pentru 2-1.

Constănţeanca s-a revanşat imediat, cu un nou break. Cele două şi-au valorificat apoi serviciul până la 5-2, ultimele două fiind, ambele, câştigate la zero.

Brazilianca a redus apoi diferenţa la 5-3, Halep profitând apoi de avantajul propriului serviciu pentru a închide setul, meciul şi turneul.

Această victorie îi asigură lui Halep revenirea în Top 10, până pe locul 6, atunci când clasamentul Hologic WTA Tour va fi actualizat luni. Aflată în prezent pe locul 15, Halep a părăsit top 10 după 373 de săptămâni în urmă cu aproape un an, pe 9 august 2021.

Victoria este a 38-a din acest sezon pentru Halep, a doua cea mai bună performanţă a sezonului.

Pentru câştigarea turneului, Simona Halep va fi recompensată cu 439.700 dolari şi 900 puncte WTA, în timp ce finalista va primi 259.100 dolari şi 585 puncte WTA.

 

WTA Toronto - finala

SIMONA HALEP - BEATRIZ HADDAD MAIA 6-3, 2-6, 6-3 

Simona Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia în finala WTA 1000 de la Rogers Cup (Toronto).

6-3. Victorie Halep.

5-3. Maia îşi ţine serviciul.

5-2. Epuizată, Halep îşi face serviciul.

4-2. Game de serviciu bun al braziliencei. Au trecut mai bine de două ore de joc.

4-1. Final de set epuizant, cu multe schimbări de scor.

3-1. Halep face break.

2-1. Halep a ratat ocazie de a se duce la 3-0.

2-0. Halep face break.

1-0. Halep îşi face cu greu serviciul. Maia a avut două mingi de break.

SETUL 3

2-6. Brazilianca duce final în set decisiv.

2-5. Halep respiră în set.

1-5. Maia nu se lasă

1-4. Halep revine uşor.

0-4. Maia s-a distanţat.

0-3. Al doilea break. Start identic cu primul set, doar că acum sunt două break-uri avans.

0-2. Break confirmat.

0-1. Break Maia.

SETUL 2

0-1. Breaz Maia.

SETUL 1

6-3. Jocul braziliencei s-a dezmembrat. 50 de minute de joc. 

5-3. Reverul îi provoacă numai erori braziliencei. Halep controlează schimburile.

4-3. Halep face break, Maia pare să se fi „topit”.

3-3. Cu un as, Simona egalează.

2-3. Halep, favorita 15, face break.

1-3. După 23 de minute, Halep pune primul punct pe tabelă, cu ajutorul serviciului.

0-3. Deşi are două mingi de break, Simona o scapă din mână pe Haddad.

0-2. Halep comite 3 duble greşeli la serviciu şi cedează.

0-1. Maia îşi face serviciul.

Simona Halep a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să înceapă la primire. Haddad Maia este o stângace care preferă jocul în forţă.

Halep are 184 de victorii în turneele WTA 1.000 şi 8 titluri. În total, a adunat 23 de titluri în circuitul feminin, dintre care două de Mare Şlem: Roland Garros şi Wimbledon.

//////////////////

Adversara are 26 de ani şi ocupă locul 24 WTA. Halep, 30 de ani, se află pe locul 15 în lume şi se află înaintea primului titlu cucerit cu noul antrenor Patrick Mouratoglou.

Până în finală, Maia a cedat 3 seturi, cu Fernandez, cu Swiatek şi cu Bencic. Succesul contra liderei mondiale a fost unul răsunător.

În schimb, Halep a lăsat un singur set, în semifinala cu Pegula.

În cele 3 meciuri directe, Simona a învins de două ori, 2-0 la game-uri în 2017 şi pe 20 ianuarie 2022, la Australian Open.

Singura victorie a braziliancei a venit pe iarbă, pe 19 iunie, la Birmingham, scor 6-3, 2-6, 6-4.

Simona Halep este favorită la casele de pariuri, prin prisma experienţei şi a formei de momente. În plus, în are alături pe antrenorul Mouratoglou, care şi-a întrerupt vacanţa în Mykonos, pentru a fi alături de eleva sa.

AICI - 3 PONTURI legate de meciul Simonei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici