Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de tenis de la Wimbledon: Am avut dureri la tendon înaintea turneului, însă totul este foarte bine acum

Simona Halep, a 5-a favorită la Wimbledon, a învins-o, sâmbătă, pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens (locul 28 WTA), scor 6-4, 6-3, în turul 3 al competiţiei, şi s-a calificat în optimile de finală.

3096 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de tenis de la Wimbledon: Am avut dureri la tendon înaintea turneului, însă totul este foarte bine acum

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de tenis de la Wimbledon (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

UPDATE: Jucătoarea americană de tenis Madison Keys va fi adversara Simonei Halep în optimi de finală la Wimbledon, după ce a eliminat-o sâmbătă pe franţuzoaică Alize Cornet, 6-4, 5-7, 6-2. Simona Halep este favorită numărul 5, iar Madison Keys, cap de serie numărul 9. 

Simona Halep, locul 5 mondial, le-a declarat jurnaliştilor turneului de Grand Slam de la Wimbledon că a fost foarte mulţumită de jocul său după victoria obţinută pe terenul central împotriva sportivei din Olanda, Kiki Bertens.

TITLURILE ZILEI

"Sunt foarte fericită, e aşa frumos să joci pe terenul central de aici! A fost o zi incredibilă pentru mine. Am jucat un tenis bun şi sunt bucuroasă că am reuşit să închid meciul în două seturi. Ea a servit foarte puternic, dar am fost capabilă să returnez solid. Am jucat inteligent şi agresiv", a spus Halep.

A 5-a favorită a turneului de la Wimbledon a vorbit şi despre accidentarea de la picior care i-a dat bătăi de cap în ultima vreme.

"Am avut dureri la tendonul lui Ahile înaintea turneului, dar acum pot spune că sunt OK! Câteodată mai simt un disconfort acolo, dar astăzi m-am simţit 100% bine".

Simona se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu Madison Keys (SUA) sau Alize Cornet (Franţa), dar constănţeanca a precizat că nu are nicio preferinţă în ceea ce priveşte viitoarea adversară.

Confruntarea dintre Simona Halep şi Kiki Bertens, întinsă pe o oră şi 10 minute, a debutat cu un break al olandezei, urmat însă de un rebreak făcut de Halep. La scorul de 3-2 pentru sportiva din România, Bertens a pierdut din nou pe propriul serviciu, scor 4-2, dar a reuşit rebreak-ul în următorul game, scor 4-3. Până la finalul setului, încheiat în favoarea jucătoarei românce, scor 6-4, Halep n-a mai pierdut pe propriul serviciu şi a mai reuşit un break la 5-4.

Manşa secundă a fost la îndemână sportivei din Constanţa. Kiki Bertens a pierdut un singur game în care a servit, la 1-0, iar Simona Halep şi-a păstrat serviciul până la final, când s-a impus cu 6-3. Pentru calificarea în turul următor, Simona Halep va primi 132.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA.

În optimile de finală, Simona Halep va juca, fie cu Alize Cornet (Franţa, locul 61 WTA), fie cu Madison Keys (SUA, locul 9 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici