Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open, după ce a eliminat-o pe Elise Mertens 6-4, 6-4. Cu cine va juca românca

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, luni, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens (17 WTA), scor 6-4, 6-4. Românca rămâne fără set pierdut la Melbourne şi este pentru a 14-a oară în această fază a competiţiei la turneele de Mare Şlem.

7839 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open, după ce a eliminat-o pe Elise Mertens 6-4, 6-4. Cu cine va juca românca

Sursa: Profimedia Images

Simona Halep şi-a adjudecat actul inaugural după 50 de minute. Constănţeanca a reuşit un break rapid, la 1-1, însă s-a văzut egalată la 3 ulterior. De la scorul de 4-4, românca a avut o serie de cinci game-uri câştigate, astfel că a triumfat în primul set şi a obţinut un avantaj considerabil în actul secund, 3-0.

În ciuda acestui avantaj, Mertens a reuşit să revină şi a egalat la 4. A urmat un game în care Halep a avut nevoie de cinci mingi de break pentru a trece din nou la conducere şi a servi pentru meci. Simona nu a irosit şansa avută şi a încheiat partida, scor 6-4, 6-4, după o oră şi 37 de minute.

Simona Halep a comis doar opt greşeli nerforţate pe parcursul meciului, mult mai puţine faţă de adversara sa - 38. Elise Mertens a fost superioară în ceea ce priveşte loviturile direct câştigătoare, 36, faţă de 21, însă nu a fost de ajuns pentru a-i face faţă româncei.

Pentru Simona Halep a fost cea de-a treia victorie înregistrată în faţa lui Elise Mertens, din cele patru partide directe. De asemenea, în urma acestui succes, românca a ajuns pentru a 14-a oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem.

Românca, locul 3 WTA, o va întâlni în sferturile de finală de la Australian Open pe Anett Kontaveit, locul 31 WTA, cea care a învins-o pe Iga Swiatek, locul 56 WTA, scor 6-7, 7-5, 7-5. Data şi ora meciului nu au fost stabilite încă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici