Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open: Nu am nicio idee cum am câştigat acest meci/ Venus Williams, următoarea adversară

Simona Halep a câştigat la Australian Open şi se califică astfel în turul trei al turneului după ce s-a impus în faţa americancei Sofia Kenin în setul trei, cu 6-3, 6-7, 6-4. Numărul unu mondial a trecut de la extaz la agonie şi invers. A jucat solid în primele 40 de minute, când a condus cu 6-3 şi 3-0, apoi a fost pe marginea prăpastiei în setul decisiv, când a fost condusă cu 4-2. Simona a avut însă un final specific unei mari campioane, cu patru game-uri câştigate la rând.

3120 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open: Nu am nicio idee cum am câştigat acest meci/ Venus Williams, următoarea adversară

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open: Nu am nicio idee cum am câştigat acest meci/ Venus Williams, următoarea adversară

Meciul a durat două şi jumătate. În turul următor, românca o va înfrunta pe Venus Williams.

La finalul partidei, liderul mondial nu a putut explica modul în care a câştigat această partidă şi a avut un mesaj pentru fanii prezenţi pe arena din Melbourne pentru a o susţine: "Nu am nicio idee cum am câştigat acest meci. Îmi este foarte greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. A fost un meci extrem de greu. Sofia este o jucătoare uimitoare. A fost extrem de greu să alerg după fiecare minge şi să fiu acolo la fiecare punct. În setul secund m-am accidentat puţin, dar am luptat pentru că mi-am dorit să câştig şi să vin să joc din nou în faţa acestor fani minunaţi.

TITLURILE ZILEI

Le mulţumesc tuturor românilor din tribune şi celor care m-au urmărit acasă, dar şi australienilor pentru că ştiu că mereu mă susţin. Îmi place să joc aici la Melbourne şi să sperăm că în turul următor o să fac un meci mai bun", a spus Halep la finalul partidei.

Marius Copil a fost eliminat în turul secund la Australian Open, fiind învins de David Goffin cu 5-7, 7-5, 6-2, 6-4
 
Urmăreşte cum s-au desfăşurat meciurile românilor în timp real pe LIVE TEXT Prosport

► Simona Halep este prima care cedează în setul decisiv pe propriul serviciu. Kenin se agaţă de fiecare minge şi realizează în cele din urmă break-ul. Scorul este 2-4, Simona are nevoie de o reacţie imediată.

Sofia Kenin a declanşat un atac furibund în ultimele minute ale jocului, iar Simona Halep, destul de pasivă, a cedat în cele din urmă. Sportiva din Statele Unite s-a impus în tiebreak cu 7-5, astfel că avem set decisiv. Asta după ce românca a avut meciul în mână, 3-0 în setul secund şi 40-40 pe serviciul adversarei.

Marius Copil este condus cu 2-1 la seturi, după ce Goffin s-a impus în actul trei cu 6-2. Serviciul nu i-a mai funcţionat românului - doar 48% procentajul primului serviciu -, iar numărul de erori comise a fost mult mai mare, 10-2.

► Setul doi Halep – Kenin intră în prelungiri, 5-5. Simona nu mai are acel confort în joc pe care l-a arătat în primele 40 de minute, astfel că are nevoie de o prestaţie solidă pentru acest final al actului doi, pentru a rezolva meciul în două seturi. Totul se decide până la urmă în tie-break.

► Pe un fondul unui joc tot mai consistent al americancei Kenin, Simona Halep realizează un game solid cu serviciul şi ajunge foarte aproape de victorie, 5-4.

► David Goffin a restabilit egalitatea la seturi, 1-1, după ce a fructificat la maximum singurul moment de slăbiciune al lui Marius în actul doi, la scorul de 5-5. Belgianul a făcut break atunci, apoi a câştigat şi setul cu 7-5. Goffin începe şi setul trei tot cu un break.

► S-a relansat setul doi! Sofia Kenin a câştigat game-ul patru după prelungiri cu Simona, moment care a venit ca o descătuşare pentru ea, pentru că apoi a realizat patru puncte la rând pe serviciul româncei şi a făcut re-break, 3-2.Americamca a returnat foarte bine.

► Halep este „on fire”! Românca s-a desprins încă de la început şi în setul secund, scor 3-0. Kenin nu mai ţine ritmul şi pare deja debusolată.

► Marius Copil continuă să facă ravagii cu primul serviciu, 11 puncte câştigate din cele 12, adică un procentaj de 92%. Românul a ajuns deja la 11 aşi şi este în avantaj şi în setul secund, cu 4-3

► Set Simona Halep! Simona încheie conturile primului set după 33 de minute de joc, cu al doilea break, 6-3. Românca a arătat foarte mult siguranţă, având o creştere evidentă în joc, raportat la meciul din primul tur. A câştigat 41% din punctele la retur şi 78% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

► Simona acoperă foarte bine terenul şi realizează şi punctul meciului. După un schimb mai lung de mingi, românca şi-a executat adversara cu forehand-ul, scor 4-2. Nivelul de joc este destul de ridicat, din moment ce avem deja 14 puncte câştigătoare, Halep fiind în avantaj cu 8-6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici