Simona Halep se CALIFICĂ în semifinale la Roma / Halep: Puteam să îmi adjudec mai devreme setul al doilea. Kiki Bertens, adversara româncei în semifinalele turneului

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat vineri în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, învingând-o fără emoţii pe Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA), scor 6-2, 6-4. Pentru un loc în marea finală, Halep se va duela cu câştigătoarea partidei dintre Kiki Bertens şi Daria Gavrilova.

5039 afișări
Imaginea articolului Simona Halep se CALIFICĂ în semifinale la Roma / Halep: Puteam să îmi adjudec mai devreme setul al doilea. Kiki Bertens, adversara româncei în semifinalele turneului

Simona Halep surclasează pe Kontaveit şi se CALIFICĂ în semifinale la Roma! Cu cine se va lupta pentru marea finală

Halep a dominat-o pe jucătoarea care a eliminat-o pe Kerber în turul secund, obţinând calificarea într-o oră şi 22 minute! Este a 9-a victorie consecutivă şi a treia semifinală a sezonului pentru sportiva care încasează un cec în valoare de 115.170 de euro. Iar Simona va fi favorită clară şi în penultimul act la Internaţionalele Italiei, indiferent că următoarea adversară va fi Kiki Bertens sau Daria Gavrilova.

Halep a prins gustul victoriilor după ce a triumfat la Madrid, iar constănţeanca nu se mai opreşte nici la Roma! Simona a ajuns la nivelul la care nu mai e interesată de cine se află de partea cealaltă a fileui şi îşi face jocul perfect pe o suprafaţă ce îi oferă un confort şi mai mare. A 4-a jucătoare a lumii a intrat extrem de agresivă în meciul cu Kontaveit, iar sportiva din Estonia nu a avut nicio şansă într-un prim set controlat în totalitate de Halep. După 35 de minute, Simona îşi adjudeca manşa fără să transpire: 6-2.

TITLURILE ZILEI

Simona a avut un start fulminant şi în setul secund, s-a desprins la 4-1, însă Anett a reuşit să-i dea bătăi de cap, apropiindu-se la 4-3! A urmat un game crucial, în care eleva lui Darren Cahill a arătat cât de puternică este din punct de vedere mental. Halep a condus cu 40-0, Kontaveit a revenit incredibil şi a câştigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care adversara s-a împiedicat la propriu. Şi estona a rămas la pământ, chiar dacă a mai punctat o dată la 5-3, pentru că Simona s-a întors hotărâtă după pauza dintre game-uri: 6-2, 6-4!

Simona Halep (4 WTA) a declarat, vineri, după victoria obţinută cu Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA), scor 6-2, 6-4, în sferturile turneului de la Roma, că a făcut un meci bun, dar a precizat că putea să obţină un succes mai clar.

"Astăzi am făcut un meci bun, însă aş zice că puteam să îmi adjudec mai devreme setul al doilea. Dar am ratat acea minge uşoară, după care mi-a scăzut puţin moralul. Ea şi-a revenit, a recuperat câteva game-uri şi a jucat foarte bine. Este foarte puternică. Dar ştiam că dacă o împing în spatele terenului, dacă lovesc mingea mai sus, o voi surprinde", a afirmat Halep, într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă s-a plictisit să câştige, după ce a înregistrat a noua victorie la rând în circuitul de simplu, Halep a spus că nu, însă a menţionat că a început să resimtă oboseala.

"Nu, nici vorbă! E plăcut. Sunt mândră că pot să continui să câştig şi să joc la cel mai înalt nivel după un titlu câştigat, ceea ce nu e uşor. Mă simt bine. Sunt mulţumită de maniera în care evoluez şi mă mulţumeşte, de asemenea, şi atitutdinea pe care o am.

Mă simt puţin obosită. Este normal. Pe zi ce trece este puţin mai greu, dar victoriile mă ajută, aşa că nu mă gândesc prea mult la acest lucru. Iau fiecare zi în parte şi intru pe teren să fac tot ce pot", a adăugat Halep.

Simona Halep a comparat turneele de la Madrid, Roma şi Paris: "La nivel de joc, Madrid pot să spun că este cel mai bun loc pentru mine, pentru că e puţină altitudine, iar mingea sare un pic mai mult. Aici (n.r. - la Roma), simt că vremea călduroasă mă ajută. Mă simt foarte bine pe teren. La Paris sper că nu va ploua în acest an".

A patra jucătoare a lumii a mărturisit că şi-a schimbat mentalitatea. "Înainte, probabil că aş fi rupt o rachetă dacă ratam atâtea mingi uşoare. Acum îmi spun: «E doar un punct. Data viitoare, încearcă să fii mai bună». Aceasta este noua mea mentalitate", a încheiat Halep.

Kiki Bertens, adversara Simonei Halep în semifinalele turneului de la Roma

Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens, locul 20 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-3, pe australianca Daria Gavrilova, locul 33 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma, fază în care va evolua cu Simona Halep, aflată pe poziţia a patra în ierarhia mondială.Bertens s-a impus după un meci care a durat o oră şi jumătate. Olandeza o va întâlni a treia oară în carieră pe Halep, scorul meciurilor directe fiind 2-1 pentru româncă.

Ele au evoluat ultima dată una împotriva celeilate, în 2016, în turul 3 la Wimbledon, când Halep a câştigat cu scorul de 6-4, 6-3. Celelalte două partide au avut loc în 2010 şi 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici