Sorina Plăcintă a depus jurământul în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului - VIDEO

Sorina Luminiţa Plăcintă a depus, marţi seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de credinţă în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, la doar două ore după ce Monica Iacob Ridzi şi-a dat demisia din această funcţie.

96 afișări
Imaginea articolului Sorina Plăcintă a depus jurământul în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului - VIDEO

Sorina Plăcintă a depus jurământul în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi premierul Emil Boc, ceilalţi membri ai Guvernului, printre care Adriean Videanu, Elena Udrea, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Ion Bazac, Ecaterina Andronescu, Marian Sârbu, Cătălin Predoiu, Gabriel Sandu, precum şi consilieri de la Preşedinţie.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului şi că Alianţa PSD-PNL vrea să menţină subiectul pe agenda publică. Ridzi a mai spus că familia sa nu mai poate suporta situaţia creată în urma scandalului în care a fost implicată, iar mama sa este deja bolnavă.

TITLURILE ZILEI

Anterior anunţului, ministrul demisionar a discutat cu premierul Emil Boc, depunându-şi demisia. La foarte puţin timp după anunţul privind demisia, aceasta a fost aprobată de premierul Emil Boc şi de preşedintele Traian Băsescu, în mai puţin de o oră fiind deja anunţat şi succesorul lui Ridzi la MTS, în persoana Luminiţei Plăcintă. Aceasta s-a aflat şi ea la Guvern în timp ce Monica Iacob Ridzi îşi susţinea declaraţia de presă la sediul MTS.

La scurt timp după anunţul demisiei lui Ridzi, Administraţia Prezidenţială a transmis că şeful statului a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unui post de membru al Guvernului, luând act de demisia Monicăi Iacob-Ridzi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Ulterior, Preşedinţia a anunţat că Traian Băsescu a semnat şi decretul pentru desemnarea Sorinei Luminiţa Plăcintă în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, precizând că ceremonia de învestire a acesteia ca membru al Guvernului urma să aibă loc marţi seară. Cele două decrete au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Video Stirileprotv.ro

Noul ministru al Tineretului şi Sportului Sorina Luminiţa Plăcintă este senator PDL, fiind aleasă într-un colegiu din judeţul Vrancea.

Ea deţine trei imobile în Focşani şi un altul la Montreux, bijuterii în valoare de 40.000 de euro, precum şi tablouri de aceeaşi valoare, dar şi trei autoturisme - Renault, Dacia şi Skoda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici