Spectatcolul pirotehnic programat de galeria Stelei, interzis de poliţie şi jandarmerie

Spectatcolul pirotehnic programat de galeria Steaua la derbiul cu Dinamo, din această seară, a fost interzis, deoarece firma organizatoare nu a putut prezenta documentele de provenienţă ale obiectelor pirotehnice, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

150 afișări
Imaginea articolului Spectatcolul pirotehnic programat de galeria Stelei, interzis de poliţie şi jandarmerie

Spectatcolul pirotehnic programat de galeria Stelei, interzis de poliţie şi jandarmerie (IMagine: Georgiana Iacob/Mediafax Foto)

"Firma care trebuia să organizeze spectacolul pirotehnic a avut toate avizele necesare, dar la controlul serviciului pirotehnic şi al Jandarmeriei al obiectelor pirotehnice, nu s-au găsit înscrisuri care să dovedească provenienţa mărfurilor şi nici instrucţiuni de folosire în limba română. Toate cele peste 300 de obiecte, torţe, fumigene şi stroboscoape au fost ridicate în vederea predării lor la Poliţia Capitalei. Dacă până la începerea partidei vor fi prezentate actele solicitate, spectatcolul va putea avea loc", a declarat Enache.

Vineri, Enache declarase că organizatorul partidei, Steaua, poate angaja o societate autorizată care să obţină autorizaţii de la Primăria Capitalei, Ispectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţie pentru folosirea materialelor pirotehnice, subliniind că obligaţia Jandarmeriei este să verifice dacă aceste avize există conform legii 126.

Deşi articolele Legii 4 au fost abrogate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, spectatorilor prezenţi pe stadion le este în continuare interzis accesul cu materiale pirotehnice şi folosirea lor în incinta arenelor sportive. "Toate articolele din Legea 4 au fost abrogate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, dar deţinerea şi folosirea materialelor pirotehnice pe arenele sportive este infracţiune în continuare, conform legii 126. S-a decis doar eliminarea dublei prevederi, astfel încât manifestările sportive intră acum sub incidenţa legii 126, care precizează că deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice constituie infracţiune", a precizat Georgian Enache.

Partida Steaua - Dinamo, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, se va disputa, de la ora 21.00, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici