Sport Club Miercurea Ciuc a câştigat campionatul naţional de hochei pe gheaţă

Echipa Sport Club Miercurea Ciuc a câştigat, pentru a treia oară consecutiv, titlul naţional la hochei pe gheaţă, după victoria, cu scorul general de 4-1, în faţa formaţiei HC Csikszereda.

85 afișări
Imaginea articolului Sport Club Miercurea Ciuc a câştigat campionatul naţional de hochei pe gheaţă

Sport Club Miercurea Ciuc a câştigat campionatul naţional de hochei pe gheaţă (Imagine de arhivă; Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În meciul cinci al finalei, Sport Club a câştigat, sâmbătă, cu scorul 3-2 (2-0, 1-2, 0-0), prin golurile marcate de Papp (10:26), Ramsted (17:23), Peter (28:49). Pentru HC au înscris Stefanka (22:51) şi Mihaly Ede (25:25).

Sport Club a câştigat titlul, în acest sezon, la toate categoriile: feminin, Under 12, Under 14, Under 16 şi Under 18.

Tot înaintea finalei, Sport Club a prezentat toate echipele din cadrul clubului care au cucerit titlul în acest sezon.

Înaintea meciului de sâmbătă din finală s-a ţinut un moment de reculegere în memoria hocheistului ungar, Gabor Ocskay, care a decedat marţi seara în urma unei crize cardiace.

Arbitrul Cosmin Topârceanu a fost fluierat şi înjurat de cei prezenţi în patinoarul din Mirecurea Ciuc pentru că în timpul intonării imnului secuiesc nu şi-a dat casca jos din cap.

Patron grupării HC Csikszereda, Janos Kurko, s-a declarat dezamăgit de faptul că, după ce echipa sa a dominat sezonul regulat, a pierdut cele mai importante jocuri, cele din finală. "Este un moment neplăcut pentru mine pentru că am sperat până în ultima clipă că vom reveni şi vom câştiga atât acest meci, cât şi tot campionatul. Totuşi, aşa se întâmplă când îţi priveşti adversarul de la înălţime şi crezi că poate fi învins înainte de a începe meciul. Este frustrant să domini sezonul de la un capăt la altul, dar să pierzi cele mai importante meciuri din campionat. Asta este, ne vom îndrepta atenţia spre sezonul viitor când vom avea aceelaşi obiective. Obligatoriu trebuie menţinut actualul lot cu mici îmbunătăţiri şi vom lua unele măsuri pe care însă nu le pot face publice", a precizat Kurko.

De cealaltă parte, antenorul echipei Sport Club Miercurea Ciuc, Sandor Gal, a declarat că succesul obţinut de elevii săi în această finală poate fi considerat o surpriză: "Este o victorie fantastică pentru noi, la care nu se aştepta nimeni. Dacă la început ne doream să câştigăm măcar un meci, iată că ne-am învins adversarul de patru ori şi într-o manieră categorică. Atuurile victoriei din finală a fost revenirea jucătorilor accidentaţi, dar mai ales spiritul echipei".

La finalul meciului jucători formaţiei Sport Club Miercurea Ciuc au afişat un banner cu portretul fostului preşedinte al clubului Antal Istvan, care a încetat din viaţă la înceoputul acestui an.

Trofeul a fost înmânat de preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, fiului lui Antal Istvan, Antal Istvan jr., component al formaţiei Sport Club.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici