Sportiva Cristina Nicola a încetat din viaţă la vârsta de 40 de ani

Participantă la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 (loc 6 în finală), triplusaltista Cristina Nicolau, componentă a clubului Steaua, a murit azi, la doar 40 de ani, răpusă de o boală implacabilă.

2045 afișări
Imaginea articolului Sportiva Cristina Nicola a încetat din viaţă la vârsta de 40 de ani

Sportiva Cristina Nicola a încetat din viaţă la vârsta de 40 de ani

Cristina Nicolau a fost una dintre cele mai bune triplusaltiste de după Revoluţie. Antrenată de reputatul profesor Niki Ligor, atleta a luat argint la Europenele de seniori din 2000 (Gent) şi aur la două ediţii ale Campionatului European de tineret, în 1997 (Sevilla) şi în 1999 (Goteborg). Cea mai bună săritură a carierei la concursurile în aer liber a măsurat 14,70 m, în 1999, la Goteborg. Nicolau deţine recordul naţional de sală la triplusalt, 14,94 m, la Bucureşti, în 2000. Cristina a fost crescută în spirit stelist de tatăl său, Mihai Nicolau, multiplu campion al României la decatlon, atlet antrenat de Ioan Soter.

TITLURILE ZILEI

"Cu mare durere-n suflet, vă aduc vestea plecării la cele veşnice a Cristinei Nicolau! Dumnezeu s-o odihnească!", a scris pe pagina sa de facebook, antrenorul Niki Ligor.

Recordul României în aer liber îi aparţine Rodicăi Mateescu, 15,16 m, la Atena, în 1977.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici