Szabo: Dacă cerem o naţiune sănătoasă, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă

Dacă cerem o naţiune sănătoasă şi copii sănătoşi, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă, a declarat luni, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, precizând că unul dintre obiectivele sale este promovarea sportului de masă.

202 afișări
Imaginea articolului Szabo: Dacă cerem o naţiune sănătoasă, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă

Gabriela Szabo (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a participat, luni, la conferinţa Grupului intersectorial de lucru, înfiinţat la nivelul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase, Organizaţia Mondiala a Sănătăţii - Regiunea Europa.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre o serie de proiecte necesare Capitalei, aflate în diferite stadii de implementare, cum ar fi: îmbunătăţirea şi refacerea infrastructurii sportive, realizarea pistelor pentru biciclişti, fluidizarea traficului prin reorganizarea transportului public şi crearea de benzi unice, creşterea numărului de locuri de joacă pentru copii şi reînfiinţarea policlinicilor de sector.

Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit despre importanţa practicării sportului pentru sănătatea populaţiei, arătând că una dintre priorităţile sale este promovarea sportului în masă.

"În anul 2004 m-am retras din activitatea sportivă, însa primul lucru pe care am încercat să-l fac a fost să conştientizez, în primul rând copiii, că trebuie să facă sport într-un mediu curat. După numirea în funcţia de ministru, mi-am spus că un obiectiv extrem de important este promovarea sportului de masă, fără să neglijăm infrastructura sportivă. Dacă cerem o naţiune sănătoasă şi copii sănătoşi, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă", a declarat Szabo.

Primarul Sorin Oprescu a arătat că instituţia pe care o conduce are în plan să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos.

"Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie, pas cu pas, logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, fie că vorbim de pistele pentru biciclişti sau benzile unice pentru transportul public. Aceeaşi preocupare o avem şi pentru dezvoltarea locurilor de joacă sau pentru îmbunătăţirea şi refacerea infrastructurii sportive", a spus Sorin Oprescu.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a subliniat şi importanţa educării populaţiei pentru asigurarea unei stări bune de sănătate.

"Este un lucru de cursă lungă: se planifică acum, se fac proiecte şi se pun în practică în anii următori. Vedem anumite acţiuni care se fac deja şi vedem şi impactul lor - cum ar fi pistele de biciclişti construite pe Calea Victoriei - însă, cel mai important lucru pentru prevenire şi pentru un oraş sănătos rămâne modul în care educăm viitoarea generaţie. Pentru că un oraş sănătos are nevoie de parteneri, dar cel mai important partener este reprezentat de locuitorii acestui oraş", a spus Raed Arafat.

În august 2014, oraşul Bucureşti a aderat la Reţeaua Oraşelor Sănătoase, luându-şi astfel angajamentul să implementeze strategiile europene pentru susţinerea calităţii sănătăţii locuitorilor săi. În acest sens, Grupul intersectorial de lucru are ca principal scop sprijinirea şi promovarea proiectelor şi acţiunilor menite să asigure implementarea la nivel local a politicilor de sănătate iniţiate şi promovate de Reţeaua Oraşelor Sănătoase - OMS Regiunea Europa.

Reţeaua Oraşelor Sănătoase cuprinde aproximativ 90 de oraşe, din 30 de ţări europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sănătatea în agenda politică, economică şi socială a guvernării acestor oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici