Ţările care vor organiza Cupa Mondială de Fotbal din 2026

Cu o zi înainte de startul Campionatului Mondial din Rusia, când ţara gazdă va debuta împotriva reprezentativei Arabiei Saudite, s-a aflat cine va organiza Mondialul din 2026.

2696 afișări
Imaginea articolului Ţările care vor organiza Cupa Mondială de Fotbal din 2026

Ţările care vor organiza Cupa Mondială de Fotbal din 2026

Statele Unite, Canada şi Mexic vor organiza împreuna turneul final din 2026, după ce reprezentanţii nord-americani au câştigat la congresul FIFA cu 134 de voturi din cele 199. Maroc a primit restul de 65 de voturi.

CM 2026 va avea un alt format, care va cuprinde 48 de echipe şi va găzdui 80 de meciuri, în schimbul actualului format cu 32 de echipe şi 64 de meciuri.

Canada şi Maroc nu au mai găzduit niciodată o Cupă Mondială, în timp ce Statele Unite au organizat turneul din 1994, în cadrul căruia România a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de Suedia, iar Mexic a organizat ediţiile din 1970 şi 1986 ale Cupei Mondiale.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici