Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open. "Nu a fost un meci uşor, mă bucur că am câştigat"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, clasată pe locul 5 în clasamentul mondial, a câştigat, vineri, meciul cu sportiva din Muntenegru, Daria Kovinic, aflată pe locul 156 WTA, scor 6-4, 6-2, în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale de 226.750.

1332 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open. "Nu a fost un meci uşor, mă bucur că am câştigat"

Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

„Nu a fost un meci uşor, ştiam că joacă bine. Mă bucur că am putut să câştig şi că am ajuns din nou în semifinale. Danka este este o jucătoare bună. Fiecare meci este greu de jucat, toate muncim la fel şi care este mai bună merită să câştige”, a spus Simona Halep, la finalul partidei câştigate în sferturile de finală.

În turul următor al competiţiei WTA de categorie International, Halep o va întâlni pe Vania King, în vârstă de 27 de ani, din Statele Unite ale Americii. Vania King, ocupanta locului 144 WTA, s-a remarcat în special în competiţiile de dublu, probă la care deţine două titluri de Mare Şlem: la Wimbledon şi la US Open.

„Cu Vania King am mai jucat doar pe hard, aşa că de această dată va fi o suprafaţă diferită. Este destul de rapidă, are un joc inteligent, însă voi lupta şi sper să câştig meciul”, a spus Simona Halep.

Meciul a durat o oră şi 12 minute. În primul set, Simona nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a reuşit un singur break, scor 6-4. Scenariul s-a repetat în al doilea act, cu Halep fără greşeală la serviciu, doar româncă a reuşit două break-uri şi a câştigat setul cu 6-2.

Pentru accederea în semifinalele turneului de la Bucureşti, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 11.300 dolari şi 110 puncte WTA, în timp ce Daria Kovinic va primi 5.900 dolari şi 60 puncte WTA, pentru parcursul avut la BRD Bucharest Open.

În turul următor al competiţiei WTA de categorie International, Halep o va întâlni Vania King, în vârstă de 27 de ani, din Statele Unite ale Americii. Vania King, ocupanta locului 144 WTA, s-a remarcat în special în competiţiile de dublu, probă la care deţine două titluri de Mare Şlem: la Wimbledon şi la US Open.

Va fi cea de-a treia confruntare directă între Halep şi King. Sportiva americancă a câştigat primul meci, în 2010, la Montreal, scor 7-6 (5) 6-1, iar Simona Halep s-a impus, scor 6-1, 6-1, în acest an la Indian Wells. Ambele meciuri s-au jucat pe hard.

Simona Halep, principala favorită la câştigarea competiţiei, are deja un titlu la BRD Bucharest Open, obţinut în 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici