Tensiuni în fotbal: FIFA ameninţă cu excluderea cluburile şi jucătorii care ar participa în Super Liga Europeană

  • Jucătorii care concurează în Superliga Europeană vor fi excluşi de la competiţiile FIFA, a declarat joi organul de conducere al fotbalului mondial.
  • FIFA şi cele şase confederaţii, inclusiv Uefa, au reiterat că o astfel de competiţie „nu va fi recunoscută”.
1625 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în fotbal: FIFA ameninţă cu excluderea cluburile şi jucătorii care ar participa în Super Liga Europeană

Tensiuni în fotbal: FIFA ameninţă cu excluderea cluburile şi jucătorii care ar participa în Superligă Europeană

Fostul preşedinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a declarat că a acceptat propunerea ca clubul să adere la Super Ligă, relatează BBC.

FIFA a declarat într-un comunicat: În lumina speculaţiilor recente ale mass-mediei cu privire la crearea unei Superligi de către unele cluburi europene, FIFA şi cele şase confederaţii (AFC, CAF, Concacaf, Conmebol, OFC şi Uefa) dorim să reiterăm şi să subliniem cu tărie că o astfel de competiţie nu ar fi recunoscută nici de FIFA, nici de confederaţia respectivă.

„Orice club sau jucător implicat într-o astfel de competiţie nu ar fi permis, în consecinţă, să participe competiţiile organizate de FIFA sau de confederaţia respectivă”.

FIFA a mai declarat că Campionatul Mondial al Cluburilor, atât sub forma actuală, cât şi cea viitoare, şi turneele confederaţiilor sunt singurele competiţii recunoscute pentru cluburi.

FIFA intenţionează să îşi extindă Cupa Mondială de cluburi pentru a include 24 de echipe din cele şase confederaţii. Viitorul eveniment din Qatar, amânat din 2020, va cuprinde şase echipe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici