Trei medalii de aur pentru România, la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret

Reprezentanţii României au obţinut, sâmbătă, trei medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret under 23, de la Linz-Ottensheim.

380 afișări
Imaginea articolului Trei medalii de aur pentru România, la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret

Mihaela Petrilă şi Mădălina Bereş la dublu rame (Imagine: www.worldrowing.com)

Prima medalie a fost obţinută de Mihaela Petrilă şi Mădălina Bereş la dublu rame 1500 metri, cu timpul de 7:24.37. Pe locurile următoare s-au clasat echipaje din Germania şi Italia. Cele două sportive câştigătoare sunt legitimate la Dinamo Bucureşti, informează prosport.ro.

Pe primul loc al podiumului s-au clasat şi Andreea-Mihaela Tătaru, Mihaela-Teodora Berindei, Viviana-Iuliana Bejinariu şi Ioana Vrînceanu în proba de patru vâsle 1500 metri, cu timpul de 6:36.35. Pe poziţiile 2 şi 3 s-au clasat Polonia şi Germania.

TITLURILE ZILEI

A treia medalie de aur a fost câştigată de echipajul de patru rame băieţi în proba de 1500 m, cu timpul de 5:58.72. Toader-Andrei Gontaru, Marius-Vasile Cozmiuc, George Pălămariu şi Cristi-Ilie Pîrghi au devansat în ierarhia probei echipaje din Australia şi SUA.

"Am mers cu o delegaţie foarte tânără pentru că sportivele care au deja 23 ani fac parte din lotul de senioare şi se pregătesc pentru campionatul mondial. Nu puteam să le scot din programul de pregătire al lotului. E un rezultat remarcabil, pentru că aici au participat 1000 de sportivi din 52 de ţări şi a fost o concurenţă incredibilă pentru un loc în finală", a declarat pentru ProSport Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţie Române de Canotaj şi comandant al clubului Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici