Turcul Ayhan Avci, noul selecţioner al echipei naţionale de baschet feminin

Federaţia Română de Baschet a anunţat, miercuri, numirea lui Ayhan Avci în funcţia de selecţioner al echipei naţionale feminine. Tehnicianul turc a semnat un contract valabil până în februarie 2021, dată la care se vor încheia calificările pentru Women's EuroBasket 2021

53 afișări
Imaginea articolului Turcul Ayhan Avci, noul selecţioner al echipei naţionale de baschet feminin

Turcul Ayhan Avci, noul selecţioner al echipei naţionale de baschet feminin

Aynan Avci are o vastă experienţă în prima ligă turcă, acolo unde este antrenorul formaţiei Bellona Kayseri Basketbol. La naţionala Romaniei, el va fi asistat de secunda Muge Berkalp. Ceilalţi componenţi ai staff-ului Acvilelor vor fi desemnaţi în această toamnă, până la debutul ferestrei oficiale de calificare la Women's EuroBasket 2021 din luna noiembrie. România urmează să-şi afle adversarele din cursa pentru calificarea la Campionatul European săptămâna viitoare, atunci când FIBA va organiza tragerea la sorţi, informeză Federaţia Română de Baschet.

TITLURILE ZILEI

"Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu o echipă naţională de seniori, aşa că, atunci când această oportunitate a apărut în cariera mea, am fost extrem de fericit şi am acceptat fără nicio ezitare. Este cu adevărat o mare onoare pentru mine şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta echipa să se califice la Women's EuroBasket. Cunosc câteva jucătoare din campionatul Turciei, dar am urmărit şi câteva meciuri ale naţionalei României din precedenta campanie de calificare, aşa că mi-am făcut o idee despre jocul fiecăreia dintre sportive. Sper să colaborăm bine şi să lucrăm eficient.

La final, vreau să mulţumesc şi preşedintelui Horia Păun pentru încrederea şi şansa pe care mi le-a acordat. Hai România!", a spus Ayhan Avci pentru sursa citată, în cadrul primei declaraţii acordate din postura de selecţioner al echipei naţionale de baschet feminin a Romaniei.

Primul "contact" direct al lui Ayhan Avci cu baschetul feminin românesc va avea loc în prima parte a lunii august, la Campionatul European feminin U20, de la Priştina, acolo unde tehnicianul va conduce naţionala Turciei şi se va duela, încă din primul meci al grupei, cu reprezentativa României, antrenată de Cătălin Tanase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici