Turneul de la Miami: Irina Begu o înfruntă în primul tur pe Bianca Andreescu / Cu cine joacă Halep

În noaptea dinspre duminică spre luni, a avut loc tragerea la sorţi a turneului Premier Mandatory de la Miami. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu şi-au aflat primele adversare şi traseul virtual spre fazele superioare ale competiţiei.

697 afișări
Imaginea articolului Turneul de la Miami: Irina Begu o înfruntă în primul tur pe Bianca Andreescu / Cu cine joacă Halep

Turneul de la Miami: Irina Begu o înfruntă în primul tur pe Bianca Andreescu / Cu cine joacă Halep

Simona Halep se află pe aceeaşi jumătate de tablou cu deţinătoarea trofeului, Sloane Stephens, ca potenţială adversară în semifinale, însă americanca nu are un 2019 prea reuşit, având în vedere faptul că doar la Australian Open a legat victorii (ajungând până în optimi; bilanţul ei în sezon - 5 victorii, 5 înfrângeri).

Pe jumătatea superioară, Naomi Osaka o va întâlni pe reprezentanta Cehiei, Petra Kvitova (cap de serie 3), nipona de pe prima poziţie WTA având un start destul de lejer în turul doi, împotriva unei jucătoare din calificări.

TITLURILE ZILEI

Simona Halep debutează direct în turul secund la Miami, fie împotriva Johannei Larsson (Suedia, o sportivă cu clasament mai bun la dublu decât la simplu - acolo unde a 76-a în lume), fie a unei sportive venite din calificări. Primul cap de serie în calea Simonei ar putea fi Lesia Tsurenko (favorită 28) - o sportivă care, după două dueluri cu românca în dubla Doha-Dubai şi zero seturi câştigate, şi-ar fi dorit cu siguranţă să ajungă pe o altă secţiune de tablou. Dacă ajunge în turul trei, Simona ar putea avea partea de un al treilea meci pe 2019 cu Tsurenko, lista "deja-vu"-urilor continuă. Ambele surori Williams au poposit pe sfertul de tablou al fostei eleve a lui Darren Cahill, iar, astfel, lucrurile pot ajunge rapid să semene cu turneul de la Australian Open, acolo unde a jucat mai întâi cu Venus, apoi cu Serena (şi la Miami, Venus îi poate fi adversară în optimi, Serena - în sferturi).

Mihaela Buzărnescu, aflată de asemenea pe lista capilor de serie - la poziţia 30, are la rândul său parte de un prim tur liber, iar prima adversară se va alege din partida Alize Cornet - Vera Lapko. "Miki" a fost trimisă pe jumătatea a doua de tablou, dar pe sfertul al treilea, având în faţă, în turul trei, un potenţial duel-revanşă cu cea în faţa căreia a făcut un meci bun în Fed Cup, fără a reuşi însă să câştige set - Karolina Pliskova.

Irina Begu are parte de o confruntare în primul tur împotriva Biancăi Andreescu, proaspăta câştigătoare a turneului de la Indian Wells. Din păcate, este al doilea turneu consecutiv pe care bucureşteanca în vârstă de 28 de ani îl deschide cu un duel împotriva canadiencei de origine română, la ora actuală cea mai în formă sportivă din WTA, cu 28 de victorii în sezon şi doar 3 înfrângeri. Andreescu este penalizată în acest moment de faptul că tabloul de la Miami a fost alcătuit practic chiar în timpul finalei primului turneu din seria Sunshine Double, fără ca punctele acumulate de jucătoare în ultimele două săptămâni să conteze în stabilirea capilor de serie. În aceste condiţii, Bianca nu a prins lista capilor de serie, aşa cum ar fi stat lucrurile după conform clasamentului în timp real. Mai trebuie spus şi că la Indian Wells, Begu a fost aproape de Bianca Andreescu în duelul direct, românca fiind singura jucătoare care i-a smuls set Biancăi până în semifinale (ulterior, Svitolina şi Kerber au reuşit acelaşi lucru). Învingătoarea acestui mece de pe primul sfert al tabloului are asigurat un duel cu favorita 32, Sofia Kenin, cea care a fost prezentă la efectuarea tragerii la sorţi.

Primele care şi-au aflat adversarele sunt cele trei românce de pe tabloul calificărilor: Sorana Cîrstea este cap de serie, deschide cu un duel împotriva Laurei Siegemund - reprezentanta Germaniei cu lipici la turneul de la Stuttgart, aflată însă într-o perioadă dificilă a carierei după absenţa din circuit motivată de accidentare, cu Polona Hercog la orizont ca posibilă finală pentru tabloul principal.

Ana Bogdan dă propriul test "made in Cehia", urmănd să o înfrunte pe Kristyna Plsikova, stângacea dintre gemenele Pliskova.

Monica Niculescu o înfruntă pe iberica Lara Arruabarrena (88 WTA la simplu, 36 WTA la dublu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici