Turneul de la Doha | Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală şi urmează să se confrunte cu o sportivă de doar 18 ani. Niculescu şi Buzărnescu au ratat calificarea / Cîrstea, făcută KO de Muguruza

Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Doha (Qatar), după ce a învins-o pe jucătoarea letonă Anastasija Sevastova, locul 15 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3.

5584 afișări
Imaginea articolului Turneul de la Doha | Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală şi urmează să se confrunte cu o sportivă de doar 18 ani. Niculescu şi Buzărnescu au ratat calificarea / Cîrstea, făcută KO de Muguruza

Turneul de la Doha | Halep joacă ACUM cu Sevastova pentru locul 1 mondial! Buzărnescu - Goerges, după 16:45, în optimi. Niculescu-Wozniacki, după 18:00 / Cîrstea, făcută KO de Muguruza

Simona Halep, numărul 2 mondial, o va întâlni, vineri, în jurul orei 16:00, pe jucătoarea americană venită din calificări, Catherine Bellis, locul 48 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Doha.

Halep a obţinut accederea în sferturi la finalul unei partide care a durat o oră şi şase minute, meci în care a servit doi aşi, a comis trei duble greşeli şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 62 la sută cu prima minge şi 71 la sută cu cea de-a doua. De-a lungul întâlnirii, Halep a trimis 29 de lovituri câştigătoare şi a comis 21 de erori neforţate, în timp ce adversara ei a avut 11 lovituri direct câştigătoare şi 17 greşeli neprovocate.

TITLURILE ZILEI

"Este extraordinar că am reuşit să mă calific. Sevastova este o jucătoare foarte bună, a fost o plăcere să joc împotriva ei. Turneul de la Doha a fost la momentul respectiv cel mai important turneu câştigat de mine. Mi-a dat încredere că pot ajunge mai sus. Sunt foarte concentrată pe turneu, aştept să-l termin, după care voi merge la cumpărături", a declarat Halep, care a cucerit turneul de la Doha în 2014.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi jucătoarea americană Catherine Bellis, locul 48 WTA, care a trecut în runda anterioară de Karolina Pliskova din Cehia, numărul 5 mondial, cu scorul de 7-6 (4), 6-3. Va fi prima întâlnire dintre Halep (26 de ani) şi Bellis, în vârstă de 18 ani.

Prezenţa în sferturile de finală ale turneului de la Doha îi aduce Simonei Halep un cec în valoare de 35.460 de dolari şi 45 de puncte WTA.

Jucătoarea Monica Niculescu, numărul 92 mondial, a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-5, 6-1, de daneza Caroline Wozniacki, liderul mondial, în optimile de finală ale turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

Niculescu a pierdut în faţa primei jucătoare a lumii la capătul unui meci care a durat o oră şi jumătate, partidă în care românca a servit pentru câştigarea primului set, însă fără succes. În actul secund, daneza a jucat aproape fără greşeală şi a obţinut accederea în finală după prima minge de meci de care a avut parte.

"În mod normal, jocul pe care-l are e interesant. Încearcă să intre în capul tău, să-ţi rupă concentrarea şi să te facă să greşeşti. Jocul ei e foarte spectaculos, e distractiv să joci contra ei. Fanii sunt minunaţi, atmosfera a fost superbă", a spus Wozniacki, la finalul meciului.

În runda următoare, Caroline Wozniacki o va înfrunta pe câştigătoarea întâlnirii dintre britanica Johanna Konta, locul 11 WTA, şi germanca Angelique Kerber, numărul 9 mondial.

Prezenţa în optimi îi aduce Monicăi Niculescu 20.895 de dolari şi 20 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu, locul 43 WTA, a fost eliminată, joi, în optimile de finală ale turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

Buzărnescu a pierdut, cu scorul de 6-2, 6-2, în faţa germancei Julia Goerges, cap de serie numărul 9 şi locul 10 WTA, la capătul unui meci care a durat o oră şi şase minute.

De-a lungul întâlnirii, Buzărnescu a servit un as, a comis o dublă greşeală şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 63 la sută cu prima minge şi 31 la sută cu cea de-a doua. Buzărnescu nu a avut nici măcar o şansă de break şi şi-a cedat serviciul de patru ori.

În urma prezenţei în optimile de finală ale turneului Qatar Open, Buzărnescu (29 de ani) va primi un cec în valoare de 20.895 de dolari şi 20 de puncte WTA.

În sferturi, Julia Goerges o va întâlni pe învingătoarea dintre ucraineanca Elina Svitolina, locul 3 WTA, şi cehoaica Petra Kvitova, numărul 21 mondial.

Sorana Cîrstea, locul 38 mondial, a pierdut în două seturi, 0-6, 4-6, meciul disputat împotriva sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 4 WTA, în optimile turneului WTA de la Doha.

Sorana mai jucase de două ori împotriva Garbinei, dar nu a reuşit niciodată să treacă de fosta ocupantă a locului 1 mondial. Şi nu a reuşit să o facă nici la Doha.

În primul set al meciului cu Muguruza, Cîrstea nu a avut replică. A comis 13 greşeli neforţate şi după 24 de minute a pierdut prima manşă cu 6-0. Primul game câştigat de româncă în partida din optimile de finală de la Doha a venit în setul secund, la 2-0 pentru a patra favorită a turneului. Muguruza a făcut imediat 5-1. A fost momentul în care Sorana a dat impresia că poate reveni: şi-a câştigat serviciul şi ulterior a reuşit şi primul break al său din acest joc, însă Muguruza şi-a câştigat serviciul şi, la finalul unui meci ce a durat 64 de minute, Cîrstea pierde în două seturi 0-6, 4-6 şi va încasa pentru performanţa sa 33750 de dolari şi 105 puncte WTA, în timp ce Muguruza va încasa un cec de 68125 de dolari şi 190 de puncte WTA.

În sferturile de finală ale competiţiei, Garbine Muguruza o va întâlni pe câştigătoarea din meciul Caroline Garcia-Anna Blinkova.

Simona Halep (2 WTA) continuă cursa pentru locul 1 mondial şi o înfruntă pe Anstasija Sevastova (Letonia, 15 WTA) în optimi.

Mihaela Buzărnescu (43 WTA) joacă acum contra Juliei Goerges (Germania, 10 WTA).

Monica Niculescu (92 WTA) se întâlneşte cu cea mai bună jucătoare din lume, Caroline Wozniacki (1 WTA), după ora 18:00.

Karolina Pliskova, învinsă de Catherine Bellis în optimile turneului de la Doha

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a fost învinsă, joi, de Catherine Bellis din SUA, locul 48 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Doha, iar americanca ar putea să o întâlnească pe Simona Halep în sferturi.

Catherine Bellis s-a impus în două seturi, scor 7-6 (4), 6-3, în faţa cehoaicei, la capătul unui meci care a durat o oră şi 38 de minute. Acesta este primul succes obţinut de Bellis în faţa unei jucătoare din top 10 WTA.

"Este o victorie imensă pentru mine", a spus jucătoarea în vârstă de 18 ani, la finalul partidei. "Cred că am făcut un meci foarte bun. Evident, am urmărit-o în ultimii ani, iar ea este unul dintre idolii mei. Sunt foarte fericită că am reuşit să mă calific", a adăugat Bellis.

În sferturi, Bellis va evolua împotriva învingătoarei dintre Simona Halep, numărul 2 mondial, şi letona Anastasija Sevastova, locul 15 WTA. Dacă va trece de Sevastova, Halep (26 de ani) o va întâlni pentru prima oară pe Catherine Bellis.

LIVE BLOG PE PROSPORT.RO

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici