U. Craiova a învins FC Vaslui

Echipa Universitatea Craiova a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia FC Vaslui, într-un meci din etapa a XXV-a a Ligii I.

52 afișări
Imaginea articolului U. Craiova a învins FC Vaslui

U. Craiova a învins FC Vaslui (Imagine: Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Fl. Costea '45, '89, pentru Universitatea, respectiv S. Frunză '23, pentru FC Vaslui.

În minutul 9, Ljubinkovici (FC Vaslui) a înscris cu o foarfecă laterală, însă reuşita nu a fost validată deoarece jucătorul se afla în ofsaid.

Sorin Frunză a deschis scorul pentru FC Vaslui în minutul 23. Căpitanul vasluienilor a luat o acţiune pe cont propriu la jumătatea terenului, a reuşit să scape de atacurile lui Dilevski şi Dănănae şi a înscris cu un şut de la 22 de metri.

TITLURILE ZILEI

În minutul 33, Florin Costea a scăpat singur cu Hăisan, după o pasă primită de la Wobay, a trimis mingea în plasă, însă după ce de la margine se semnalizase ofsaid.

Universitatea Craiova a egalat prin Florin Costea, în minutul 45. Wobay a pătruns în careu, a scăpat de atacul unui fundaş şi a şutat la poartă, Hăisan a respins cu piciorul, însă numai până la Costea, care a înscris cu un şut de la 12 metri sub transversală.

Florin Costea a reuşit dubla în minutul 89, când a marcat golul victoriei Univeristăţii. Dănănae a centrat de pe dreapta, Andronic nu a reuşit să respingă, mingea a ricoşat nefericit la Costea, care a marcat din careul mic printre picioarele lui Hăisan.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Victor Berbecaru (central), Cristian Nica, Iulian Szekely (asistenţi) şi Tiberiu Lajos (rezervă). Observatorii întâlnirii au fost Florin Gâtejeanu şi Mircea Salomir.

Intrat pe teren în minutul 46, Ciprian Tănasă a părăsit terenul după numai 5 minute, accidentat, el fiind înlocuit de Ionuţ Luţu.

La meci au asistat 6.000 de spectatori, între care şi 100 de suporteri ai echipei FC Vaslui.

Antrenorul echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, l-a stropit cu apă pe arbitrul Victor Berbecaru la finalul meciului pierdut, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-2, cu Universitatea Craiova, şi a declarat că centralul şi-a bătut joc de munca jucătorilor săi.

"Acest meci a fost stricat de arbitru, nici nu ştiu cum să-i spun... acest central care în repriza a doua ne-a «tocat» pur şi simplu. Nu se poate aşa ceva! Trebuie o revoluţie în arbitraj, dar nu ştiu a câta. Îşi bat joc de noi, de munca noastră. Ce a făcut Berbecaru şi alţii de teapa lui este strigător la cer. Uneori chiar îmi vine să renunţ. Nici nu ştiu ce să mai fac", a spus Munteanu.

Tehnicianul formaţiei vasluiene a spus că a aruncat cu apă pe Berbecaru ca să-l trezească. "Da, am aruncat. Pentru că trebuia să-l trezesc măcar la final. Era în călduri, l-a bătut soarele în cap. Poate să mă suspende comisa cât o vrea, nu mă mai interesează. Când îşi bat joc de munca unor copii, suspendarea contează mai puţin", a punctat fostul internaţional român.

În timpul conferinţei de presă susţinute de Dorinel Munteanu, s-a oprit curentul, iar acesta a comentat: "Are noroc, că aş mai fi avut multe de spus despre el. Vreau totuşi să recunosc că Universitatea a jucat fotbal".

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Dorinel Munteanu legate de arbitraj şi nici faptul că acesta a aruncat cu apă pe centralul Victor Berbecaru. "Nu am văzut gestul lui Dorinel, însă dacă a făcut aşa înseamnă că a devenit şi el un om care nu mai rezistă prea mult pe margine. Este treaba lui ce a spus despre arbitru, probabil va suporta consecinţele", a spus Constantin, care a asistat la meciul de la Craiova în calitate de supervizor.

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că formaţia olteană este, alături de Poli Ştiinţa Timişoara, "echipa momentului în fotbalul românesc", după victoria cu scorul de 2-1 obţinută, duminică, pe teren propriu, în faţa formaţiei FC Vaslui.

"În acest moment, alături de Timişoara, suntem echipa momentului în fotbalul românesc. A văzut şi Vasluiul ce a văzut şi Rapidul: un fotbal de calitate prestat de noi în repriza a doua. Asta este echipa pe care mi-o doresc meci de meci. I-am băgat pe vasluieni la 380", a spus Mititelu.

Antrenorul Nicolo Napoli consideră că Universitatea nu se poate considera scăpată de grijile retrogradării, deşi ocupă locul 10, cu 31 de puncte, zece mai multe decât Pandurii, formaţie aflată pe locul 15. "Sunt bucuros să echipa mea a reuşit pentru a patra oară în acest retur să revină deşi a fost condusă. Emoţii încă mai sunt. Îmi doresc 39-40 de puncte pentru a fi liniştiţi, dar oricum sunt bucuros de jocul echipei. Avem acum o serie de meciuri mai liniştite şi mi-aş dori să continuăm pe aceeaşi linie", a comentat tehnicianul italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici