UEFA va implementa tehnologia de asistenţă video în Champions League

UEFA este pregătită să implementeze tehnologia VAR (n.r. tehnologia de asistenţă video) încă din acest sezon al Ligii Campionilor. Potrivit The Times, funcţia ar urma să fie folosită în faza sferturilor de finală.

441 afișări
Imaginea articolului UEFA va implementa tehnologia de asistenţă video în Champions League

UEFA va implementa tehnologia de asistenţă video în Champions League

VAR-ul a fost utilizat la Campionatul Mondial, iar sprijinul adus arbitrilor pare că i-a făcut pe oficialii UEFA să ia în calcul folosirea acestuia în actuala ediţie a Champions League. Chiar dacă s-au luat şi decizii controversate la turneul final, cei de la Nyon sunt convinşi că greşelile se vor diminua considerabil.

Conform The Times, UEFA a analizat şi posibilitatea folosirii tehnologiei din faza grupelor, dar a ajuns la concluzia că, pentru acest lucru, ar avea nevoie de un număr mult prea mare de oficiali, care să asiste la fiecare partidă. Astfel, s-a decis ca VAR să fie folosit în faza sferturilor, când va avea loc un singur meci pe seară.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici