Un nou bestseller de închisoare, autor Mihai Stoica: "Competiţia", lucrarea ştiinţifică plină de emoticoane e scoasă de o editură finanţată ani buni de Ministerul Culturii

ProSport a intrat în posesia manuscriselor a două noi lucrări ştiinţifice, elaborate în celulele de la Jilava după acest interval. Autorul se numeşte Mihai Stoica, iar editura care s-a angajat să le tipărească a fost finanţată ani buni de Ministerul Culturii, din bani publici.

4202 afișări
Imaginea articolului Un nou bestseller de închisoare, autor Mihai Stoica: "Competiţia", lucrarea ştiinţifică plină de emoticoane e scoasă de o editură finanţată ani buni de Ministerul Culturii

Un nou bestseller de închisoare, autor Mihai Stoica: "Competiţia", lucrarea ştiinţifică plină de emoticoane e scoasă de o editură finanţată ani buni de Ministerul Culturii (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

George Copos a scris 5 cărţi în anul petrecut în spatele gratiilor, dar nu este liderul clasamentului scriitorilor din penitenciare. Dinel Staicu are 7 lucrări, Ioan Niculae e egalul lui Copos, dar pregăteşte noi apariţii editoriale, Gică Popescu s-a oprit la patru în momentul eliberării, la fel şi George Becali, iar Ioan Becali a scris două. Până şi Cristian Borcea, cel care acum 15 ani era întrebat de Cornel Dinu de ce nu are bibliotecă în casă, s-a apucat de ştiinţă. În total, conform datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 157 de volume redactate din închisoare au văzut lumina tiparului între iunie 2014 şi iunie 2015.

„Vreţi ştiinţă? Luaţi ştiinţă!”. Mesajul ironic primit de la un colaborator al editurii din Craiova a însoţit manuscrisele celor două cărţi la care a lucrat Mihai Stoica în ultima jumătate de an. În doar patru cuvinte s-a adunat frustrarea unuia care lucrează pentru o editură de tradiţie, „Scrisul românesc”, specializată, însă, în ultima vreme pe literatură de penitenciar.

Citeşte continuarea materialului de pe Pro Sport pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici