„Vârsta este doar un număr". Djokovic, foarte motivat să joace în continuare

Novak Djokovic se apropie de împlinirea vârstei de 35 de ani, dar nu are nicio intenţie de a încetini sau de a se retrage din acest sport prea curând. Sârbul joacă săptămâna aceasta la Belgrad, unde a ajuns până în semifinale.

197 afișări
Imaginea articolului „Vârsta este doar un număr". Djokovic, foarte motivat să joace în continuare

În prezent, sârbul conduce clasamentul ATP şi este al doilea cel mai în vârstă jucător din top 20, după rivalul Rafael Nadal. În top 100, doar şase jucători sunt mai în vârstă decât el, în frunte cu Roger Federer, în vârstă de 40 de ani, care este retras din activitate din cauza unei accidentări la genunchi. După victoria sa în faţa lui Kecmanovic, în sferturile de finală de la Belgrad, Djokovic a declarat:

„Fiecare etapă a carierei tale - mai ales după ce ai jucat timp de 20 de ani în circuit - are diferenţele sale în ceea ce priveşte modul în care abordezi lucrurile din punct de vedere mental. Viaţa mea s-a schimbat atât de mult în ultimii 10 ani, la fel şi corpul meu. Aşa că trebuie să te adaptezi la asta, să înţelegi aceste schimbări, să înţelegi prin ce trec şi să-ţi dai seama de biologia lucrurilor.

În mod constant, elaborez strategii, organizez şi planific cu echipa mea, ceea ce mă ajută să ating vârful de formă la momentul potrivit şi să pot concura cu băieţii tineri.

Pentru mine, vârsta este doar un număr. Sincer, mă simt mai tânăr de 35 de ani."

Întrebat cât timp va mai continua să joace, el a spus:

„Am ales să joc. Nimeni nu mă obligă să joc. Am făcut destule în cariera mea încât aş putea să mă opresc astăzi. Dar încă mă simt motivat şi inspirat. Îmi place să joc în faţa oamenilor, bineînţeles că aici, în Serbia, este o ocazie unică pentru mine, iar acest gen de ocazii unice mă alimentează cu energie bună.

Îmi place să fiu aici şi îmi place să concurez. De asemenea, oricât de ciudat ar suna, îmi place să fiu devastat de pierderea meciurilor mari. Pentru că ştiu că asta înseamnă că îmi pasă să câştig şi că pot concura cu cei mai buni jucători din lume."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici