Vasile Turcu s-a prezentat la DNA

Vicepreşedintele Clubului Dinamo Vasile Turcu a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că procurorii l-au chemat "pentru a le da un autograf", precizând că nu are treabă cu dosarul în care a fost citat şi că administratorii firmei care a făcut contractul cu Opera Română trebuie să fie audiaţi.

266 afișări
Imaginea articolului Vasile Turcu s-a prezentat la DNA

Vasile Turcu s-a prezentat la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o jumătate de oră, Vasile Turcu a spus ironic că procurorii l-au chemat "pentru a le da un autograf", după ce Dinamo a pierdut meciul cu Unirea Urziceni de la Braşov.

Întrebat dacă a dat o declaraţie în dosarul legat de o afacere pe care a făcut-o cu foşti manageri ai Operei Naţionale, Turcu a spus că el nu are treabă cu acest dosar şi că este acţionar.

Vicepreşedintele Clubului Dinamo a afirmat că administratorii firmei care a făcut contractul cu Opera Română la acea vreme trebuie să fie audiaţi în acest dosar.

Turcu a mai fost audiat la DNA şi în 3 noiembrie, el declarând atunci că procurorii l-au chemat pentru a da o declaraţie în dosarul - pe care el îl consideră politic - care vizează contractul dintre societatea Romconstruct deţinută de el şi Opera Română.

Acesta a adăugat că procurorii cercetează contractul de reparaţii derulat între firma sa şi Opera Română. Întrebat care ar fi legătura dintre el şi acest caz, Turcu a spus că nu ştie.

"Eu nu sunt specialist acolo. Nu am participat la negocieri. Eu sunt acţionar. Consiliul de administraţie gestionează o societate. Pe mine mă acuză că sunt persoană publică, că am mai deranjat pe undeva, pe ici pe colo. Eu vreau să ştiu un prejudiciu concret, clar, iar ei : « Nu, că aţi semnat şi dumnevoastră contractul ăla». Păi, dacă mi l-au pus în faţă, pe masă, şi eu întreb domnilor administratori, jurişti, e corect? Da. Şi am semnat. I-am întrebat încă o dată, e pe lege. Da. Am semnat", a explicat acţionarul clubului Dinamo.

Turcu a mai susţinut că ar fi trecut pe la DNA "mai toţi funcţionarii din Opera Română".

Nereguli ale unui contract între Turcu şi Opera Naţională au fost semnalate de preşedintele Grupului de Investigaţie Politică (GIP), Mugur Ciuvică, în 2005.

Potrivit GIP, firma lui Vasile Turcu ar fi încheiat, în anul 2001, cu Opera Naţională un contract de reparaţii curente, în sumă de 509,34 de milioane lei pentru care Ministerul Culturii ar fi plătit de fapt 146,42 miliarde de lei.

În urma acestei afaceri, şeful Operei Române, Ludovic Spiess, a fost demis, artistul decedând între timp.

Potrivit unor surse judiciare, Romconstruct Holding Grup SA se obliga să execute la Opera Naţională din Bucureşti o serie de lucrări de reparaţii curente, respectiv zugrăveli, mochetare, schimbare obiecte sanitare din cabinele artiştilor, a oglinzilor, repararea mobilierului şi a tâmplăriei din cabine. Din partea beneficiarului, contractul a fost semnat de Ludovic Spiess, la acea vreme directorul general al Operei.

Contractul a fost făcut cu încredinţare directă, mulţumită valorii, astfel că nu a fost necesară organizarea unei licitaţii. Ulterior, contractul a fost prelungit prin 16 acte adiţionale, astfel că, în final, reparaţiile au costat peste 146 de miliarde de lei vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici