Viitorul Constanţa este noua campioană naţională la U 19

După ce a câştigat campionatul la Under 17, Viitorul lui Gică Hagi a zdrobit-o pe Dinamo, duminică, scor 4-0, în finala Elitelor Under 19 şi a obţnut calificarea în Youth League.

215 afișări
Imaginea articolului Viitorul Constanţa este noua campioană naţională la U 19

Viitorul Constanţa este noua campioană naţională la U 19

Învins anul trecut de "câini" în aceeaşi finală, Gică Hagi a vrut să se asigure că nu mai scapă trofeul printre degete şi în acest an, iar antrenorul Cristian Camui a avut la dispoziţie mai mulţi jucători de la prima echipă. Cei mai importanţi, Tudor Băluţă, Alex Măţan şi Denis Drăguş, au făcut diferenţa, chiar dacă Laurenţiu Diniţă a răspuns cu Ricardo Grigore, Liviu şi Ion Gheorghe sau Robert Moldoveanu, fotbalişti obişnuiţi deja cu aerul tare din Liga 1 Betano.

TITLURILE ZILEI

Iar show-ul a fost furat de Alexandru Măţan (19 ani), micuţul mijlocaş ofensiv care a marcat de două ori şi a primit titlul de cel mai bun jucător al finalei. Scorul l-a deschis târziu, în primul minut al primei reprize, când l-a lăsat fără replică pe Fara, cu un şut superb din lovitură liberă. Dominată clar la toate capitolele, Dinamo a rămas fără replică sub ochii lui Bratu, Stoichiţă şi Burleanu, iar Radu Boboc, în minutul 51, după o acţiune superbă şi un exterior la colţul lung, a făcut 2-0. Peste mai puţin de un sfert de oră, Fara a greşit din nou la o lovitură liberă a lui Drăguş, scorul a devenit 3-0 şi problema învingătoarei nu s-a mai pus. Ba mai mult, Măţan a reuşit dubla, din penalty, în minutul 78, şi i-a adus lui Hagi revanşa aşteptată de un an.

Viitorul - Dinamo 4-0 (Măţan 45, pen. 78, Boboc 51, Drăguş 65)

Viitorul: Murariu - Boboc, Neciu, T. Băluţă, Vidrăşan - Leca, Măţan - M. Ene, R. Bănică, D. Drăguş - Tucaliuc
Rezerve: M. Popa, N. Suflaru, Săbângeanu, A. Pop, Mihalache, R. Ghiţă
Antrenor: Cristian Camui

Dinamo: Fara - Olltay, Motroc, R. Grigore, Demici - L. Gheorghe, Rogojan - I. Gheorghe, Fl. Vasile, R. Moldoveanu - G. Răducan
Rezerve: Traşcă, Cheia, G. Creţu, A. Lazăr, Măgureanu, Longher, Gheţu
Antrenor: Laurenţiu Diniţă

În urma acestui succes, "Regele" primeşte şansa de a se bate de la egal la egal cu cele mai bune echipe ale lumii la Under 19, Viitorul urmând să participe în Youth League, echivalentul Ligii Campionilor pentru tinerii jucători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici